Poziv za medije: Predstavljanje jedinstvene kreditne linije Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak namijene privatnim iznajmljivačima u turizmu

Ministarstvo turizma predstavit će jedinstvenu kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima u turizmu. Riječ je o Programu mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača sa povoljnim kreditnim sredstvima i subvencijom kamate u cilju povećanja kvalitete i dodatne ponude objekata u domaćinstvu. Predstavljanje kreditne linije te potpisivanje sporazuma između Ministarstva turizma, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te prvih poslovnih banaka uključenih u projekt održat će se u srijedu, 27. veljače  2019.  u 12:00 sati u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14, Zagreb.

Uz ministra turizma RH Garija Cappellija, potpisivanju sporazuma prisustvovat će predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Tamara Perko te predstavnici prvih poslovnih banaka uključenih u projekt.

Podsjećamo, trenutno je u Hrvatskoj registrirano više od 103 tisuće objekata privatnog i obiteljskog smještaja što stavlja kategoriju obiteljskog smještaja i privatnih iznajmljivača u najveći smještajni udio u hrvatskom turizmu te povlači zaključak kako iznajmljivači imaju značajnu ulogu daljnjeg profiliranja Hrvatske kao destinacije kvalitete i autentičnog doživljaja. Upravo stoga, Ministarstvo veliku pozornost stavlja na ovu kategoriju smještaja te je želja da obiteljski smještaj bude još kvalitetniji, međunarodno prepoznatljiv i poželjan turistički proizvod koji je namijenjen ciljanim tržišnim nišama tokom cijele godine.

Najave