POZIV ZA MEDIJE: 64. sastanak Komisije za Europu UNWTO-a u Zagrebu

Ovim putem vas pozivamo da prisustvujete svečanom otvorenju 64. sastanka Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije UNWTO koje će se održati u utorak 28. svibnja 2019. godine u 9.30 sati u Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade (Mihanovićeva 1, 10 000 Zagreb). 64. Sastanak Komisije za Europu UNWTO-a prigodnim obraćanjima svečano će otvoriti gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, Glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili i Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. 

U sklopu ovog događaja 29. svibnja 2019. godine u Hotelu Esplanade održat će se i radionica UNWTO-a pod temom „Rast, inovacije i partnerstvo“ s početkom u 10 sati na kojoj će se razgovarati o ključnim prioritetima za razvoj i inovativnost europskog turizma.
 
Od velike nam je važnosti da se priključite ovom događaju te ga medijski popratite. Ljubazno molimo da nam što prije, a najkasnije do petka 24.05.2019. u 12.00 sati potvrdite mogućnost Vašeg sudjelovanja na mail press@mint.hr.
 
U svrhu izrade press akreditacija od strane UNWTO-a za sve sudionike potrebno je dostaviti slijedeće podatke: ime i prezime te naziv medija.
 
Molimo Vas da nam prilikom prijave naglasite ukoliko ste zainteresirani za praćenje radionice 29. svibnja kako bi Vam osigurali mjesto u dvorani.
 
Svjetska turistička organizacija (UNWTO) specijalizirana je agencija Ujedinjenih naroda osnovana s ciljem praćenja, reguliranja i razvijanja turizma u svijetu. UNWTO ima 158 punopravnih članica, šest pridruženih članica (associate members), preko 500 pridruženih članica (affiliate members) iz javnog i privatnog sektora te dva promatrača. Rad UNWTO-a odvija se u Regionalnim komisijama organiziranim prema geografskoj raspoređenosti (Afrika, Amerika, Istočna Azija i Pacifik, Europa, Srednji Istok, Južna Azija) te u pet Tehničkih odbora: za konkurentnost, održivi razvoj, program rada i proračun, statistiku, reviziju aplikacija za pridruženo članstvo.
 
Sastanci Regionalnih komisija održavaju se jednom godišnje, a 64. po redu sastanak Komisije za Europu održava se u Zagrebu te je posebno značajan za Hrvatsku jer ona trenutno predsjedava Komisijom. Republika Hrvatska članica je UNWTO-a od 1993. godine i aktivno sudjeluje u njenom radu kao članica brojnih tehničkih odbora. Održavanje ovog sastanka u Hrvatskoj još je jedna prilika da se kao članica kvalitetno predstavi te nastavi jačati poziciju na svjetskoj turističkoj sceni ne samo kao destinacija već i kao predvodnik svjetskih trendova u upravljanju i razvoju turizma.
 
Program:
 
UTORAK, 28. svibnja 2019.
 
9:30 - 9:45 - Svečano otvorenje - 64. sastanak Komisije za Europu UNWTO-a (Smaragdna dvorana, Hotel Esplanade)
Pozdravna obraćanja: Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba ; Zurab Pololihasvili, Glavni tajnik UNWTO-a ; Andrej Plenković, Predsjednik Vlade RH
9:45 - 9:55 - Izjave za medije i Family Photo (Smaragdna dvorana, Hotel Esplanade)
SRIJEDA, 29. svibnja 2019.
 
09:30 - 9:50 - Registracija sudionika za Radionicu
09:50 - 10:00 - Otvaranje Radionice UNWTO
10:00 - 13:30 - Radionica „Rast, inovacije i partnerstvo“, I. dio
14:30 - 16:00 - Radionica „Rast, inovacije i partnerstvo“, II. dio


Najave