Pozitivne brojke varaždinskog turizma

Slika /arhiva/141212-TZGV_1.jpg

Od siječnja do početka prosinca ove godine, Varaždin je posjetilio 11,62 posto više gostiju nego u istom razdoblju 2013. godine, koji su ostvarili 13,51 posto više noćenja, što to potvrđuje da je Varaždin sve kvalitetnija i turistima zanimljivija destinacija. 

Uz domaće goste, Varaždin najviše posjećuju gosti iz Njemačke, Italije i Austrije. Taj je znatan pomak, između ostaloga, rezultat dugogodišnjeg rada Turističke zajednice grada Varaždina kroz intenzivnu promociju, kreiranja kvalitetnih kulturnoturističkih sadržaja te obradu tržišta. 

Turistička je zajednica grada Varaždina tijekom cijele godine aktivna i na poboljšanju boravka gostiju, izradi novih promotivnih materijala te u potpori raznim događanjima. Početkom prosinca nadograđena je i rekonstruirana turistička signalizacija u  pješačkoj zoni, a kako je Varaždin sjecište međunarodbiuh i regionalnih cikloturističkih ruta, izrađeno je i za postavu pripremljeno odmorište za goste na biciklima. Odmorište se sastoji od informativne ploče s biciklističkim rutama i informacijama o popratnoj ponudi te klupe za odmor i stalka za bicikle, a bit će postavljeno kad to dozvole vremenske prilike.

Tijekom 2014. godine Turistička je zajednica grada Varaždina godine izdala novi opći prospekt grada, a krajem prosinca objavljen je i deplijan Smještaj&gastro, koji na jednom mjestu obuhvaća informacije o smještajnim objektima i restoranima. Kako bi se navijačima i službenim osobama koje borave u Varaždinu tijekom Europskog prvenstva u rukometu za žene boravak učinio ugodnijim, izdan je informativni letak na njemačkom, nizozemskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Isto tako, u objektima u kojima su smještene reprezentacije i službeno osoblje postavljene su informacijske točke, a u sportskoj dvorani otvoren je i turističkoinformacijski centar. U suradnji s ugostiteljima u povijesnoj jezgri organizirane su i fan zone, pa se time Varaždin pokazao kao dobar domaćin.



Pisane vijesti