Povjerenstvo za Kupare I u srijedu će otvoriti ponude

Slika /arhiva/mint-duudi-kuparI.jpg

Natječaj za iskazivanje interesa za Kupare I završava u ponedjeljak, 10. ožujka u ponoć, a Povjerenstvo za odlučivanje o tom natječaju sastat će se u srijedu, 12. ožujka, kako bi otvorilo pristigle ponude, izvijestili su danas iz Državog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) iz kojeg najavljuju da će nakon sjednice Povjerenstva priopćenjem izvijestiti o daljnjem tijeku procesa. U ponedjeljak, 10. ožujka u ponoć, završit će natječaj za poziv za iskazivanjem interesa za osnivanjem prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I. Povjerenstvo za odlučivanje o tom natječaju, u kojem su ministar turizma Darko Lorencin, njegov zamjenik Ratomir Ivičić, predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović i njegov zamjenik Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli, sastat će se u srijedu, 12. ožujka, u 17 sati kako bi otvorili pristigle ponude, nakon čega će Ured objaviti pisano službeno priopćenje o daljnjem tijeku procesa, navodi se u obavijesti DUUDI-ja.

Natječaj za iskazivanje interesa za Kupare I završava u ponedjeljak, 10. ožujka u ponoć, a Povjerenstvo za odlučivanje o tom natječaju sastat će se u srijedu, 12. ožujka, kako bi otvorilo pristigle ponude, izvijestili su danas iz Državog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) iz kojeg najavljuju da će nakon sjednice Povjerenstva priopćenjem izvijestiti o daljnjem tijeku procesa.

U ponedjeljak, 10. ožujka u ponoć, završit će natječaj za poziv za iskazivanjem interesa za osnivanjem prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I.

Povjerenstvo za odlučivanje o tom natječaju, u kojem su ministar turizma Darko Lorencin, njegov zamjenik Ratomir Ivičić, predstojnik DUUDI-ja Mladen Pejnović i njegov zamjenik Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli, sastat će se u srijedu, 12. ožujka, u 17 sati kako bi otvorili pristigle ponude, nakon čega će Ured objaviti pisano službeno priopćenje o daljnjem tijeku procesa, navodi se u obavijesti DUUDI-ja.

Sredinom siječnja Vlada je donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i služnosti nekretnina na lokaciji Kupari 1, kompleksa bivšeg vojnog odmarališta, koji je od Domovinskog rata, odnosno 1990-ih neiskorišten, zapušten i devastiran.

Javni poziv za iskazivanje interesa objavljen je početkom veljače, objava poziva je neobvezujuća, a nakon obnove zemljišne knjige, postupka koji je u tijeku, bit će proveden postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude.

Izbor investitora očekuje se u prvom polugodištu ove godine.

Premijer Zoran Milanović za nedavnog je posjeta Kuparima rekao kako bi do kraja proljeća trebalo biti jasno tko će dobiti koncesiju i pravo građenja na 99 godina i uložiti nekoliko stotina milijuna eura te otvoriti barem 300 radnih mjesta.

Ukupna se investicija u Kupare I procjenjuje na 150 do 300 milijuna eura, a na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko-turističkog kompleksa, kapaciteta od najviše 1500 postelja. (Hina)



Pisane vijesti