Povećan broj dolazaka turista u Istru i Kvarner

Slika /arhiva/FAH-promet_full.jpg

U Istru ušlo oko 75 tisuća gostiju

Preko triju istarskih graničnih prijelaza - Kaštela, Plovanije i Požane - od jučer do danas do podneva u Hrvatsku je ušlo 74.925 gostiju od toga 73.380 inozemnih turista, izvijestila je danas istarska policija.

U istom razdoblju Hrvatsku je preko tih graničnih prijelaza napustilo 33.776 putnika među kojima 28.680 stranih gostiju. Samo tijekom današnjeg dana do podneva je u Istru ušlo 33.765 stranih te 1.308 domaćih gostiju.

Od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Nijemci, Austrijanci i Slovenci.

Zastoja i gužvi u prometu nije bilo, a tijekom jutra u Istri su zabilježene samo četiri prometne nezgode, dvije u Umagu te po jednu u Bujama i Puli u kojima je nastala samo materijalna šteta. U dvije od tih nesreća sudjelovali su strani turisti.

Preko Rupe i Pasjaka ušlo 19.600 osoba

Preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak na hrvatsko-slovenskoj granici danas do 11 sati u zemlju je ušlo 19.600 osoba, a izašlo 8.200 osoba, doznaje se od Postaje granične policije u Rupi.

Promet cestama Primorsko-goranske županije je tijekom jutra i ranog poslijepodneva pojačan, a posebno na riječkoj obilaznici te na jadranskoj magistrali u pravcu juga i kvarnerskim otoka. (Hina)
 

Pisane vijesti