Inauguracijski let Spanair-a za Dubrovnik

Slika /arhiva/spanair-avio.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, turističkih zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika, u razdoblju od 2. do 5. srpnja, u Dubrovniku će boraviti španjolski novinari.

Razlog njihovog dolaska je inauguracijski let na relaciji Barcelona-Dubrovnik avio kompanije Spainair.

U pratnji novinara bit će Veleposlanik RH u Španjolskoj, Neven Pelicarić, predstavnik Spanair-a, VP Institutional Relations, Javier Ortega te direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Španjolskoj, Sanja Jelić. Dolazak je predviđen za 2. srpnja 2010. godine uz kratko razgledavanje Dubrovnika. Sljedeći dan predviđen je izlet u dolinu Neretve, posjet Vidu, vožnja lađama, razgledavanje Stona te stonske solane.

Također, novinari će posjetiti Konavle gdje će im biti prezentirana gastronomska ponuda, a uz pjesmu i ples KUD-a Ćilipi predstavit će im se običaji Konavala, najjužnijeg dijela Hrvatske.

Povratak je predviđen za 5. srpnja 2010. godine. Uz ovu liniju postoji i linija Barcelona-Zagreb-Barcelona koja tjedno nudi oko tisuću sjedala što samo potvrđuje sve veću zainteresiranost Španjolaca za Hrvatskom koja im je na drugom mjestu najpoželjnih odredišta za godišnji odmor.

Spanairovi zrakoplovi na relaciji Dubrovnik-Madrid letjet će dva puta na tjedan (utorak i četvrtak), a na relaciji Dubrovnik-Barcelona čak pet puta na tjedan (ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak i petak) sve do 24. rujna ove godine.



Pisane vijesti