Potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Turizmom do posla“ vrijednog 31 milijun kuna

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/mint2018_1.jpg
Pozivamo Vas na svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu programa „Turizmom do posla“. Cilj ovog programa je poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva za potrebe kojih je Ministarstvo turizma osiguralo 31 milijun kuna.

Svečano potpisivanje ugovora održat će se u utorak, 10. travnja 2018. godine, u velikoj kongresnoj dvorani Ministarstva turizma u prizemlju, s početkom u 12:00 sati (Prisavlje 14, Zagreb).

Okupljenima će se obratiti ministar turizma Gari Cappelli, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te korisnici prijavljenih projekta koji povezuje javni i privatni sektor u cilju aktivacije, ciljanog obrazovanja i osposobljavanja za rad u turizmu i ugostiteljstvu ranjivih skupina u nepovoljnom položaju na tržištu: dugotrajno nezaposlenih, radno neaktivnih osoba, osoba s invaliditetom te osoba mlađih do 25 godina i starijih od 54 godina.

Riječ je o projektu za koji je do kraja programskog razdoblja 2020. godine osigurano 90 milijuna kuna kojim Ministarstvo turizma sredstvima Europskog socijalnog fonda te u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, obrazovnim ustanovama, strukovnim udrugama u turizmu i poslodavcima pruža priliku za obrazovanje i rad u turizmu i ugostiteljstvu ranjivim skupinama u nepovoljnom položaju na tržištu rada.
 

Najave