Državni tajnik Tonči Glavina na svečanom dočeku prve direktne linije Dubrovnik - Dubai

  • Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180410_dbk-dubai1.jpg
  • Slika

Danas je u Dubrovniku državni tajnik Tonči Glavina sudjelovao na svečanom dočeku prve direktne linije Dubrovnik - Dubai tvrtke FlyDubai. Riječ je o liniji koja će prometovati od danas sve do 25. listopada s tri leta tjedno s time da će od 13. lipnja biti pojačana i dodatnim, četvrtim letom. "Veliku važnost u razvoju cjelogodišnjeg turizma ima jačanje avio prometa stoga mi je posebno drago što je nakon Zagreba i Dubrovnik povezan s Dubaijem. Na taj način Hrvatska je povezana s više od 80 zemalja Bliskog i Dalekog istoka. Bilježimo znatna povećanja dolazaka gostiju i noćenja s dalekih tržišta i oni su nam vrlo važni jer veliki dio njih putuje i dolazi u Hrvatsku cijele godine, a ne samo u visokoj sezoni", istaknuo je državni tajnik.

Uz državnog tajnika Tončija Glavinu, na dočeku su sudjelovali i glavni direktor Zračne luke Dubrovnik, Frano Luetić te predstavnik aviokompanije FlyDubai u Hrvatskoj, Predrag Popović, kao i direktor aviokompanije Emirates za Austriju i Hrvatsku, Martin Gross.
 
Podsjećamo, u 2018. godini, u razdoblju od 25. ožujka do 27. listopada, uvedeno je više od 70 novih redovnih linija, dok je porast ukupnog broja rotacija 15 posto u odnosu na 2017. godinu. Navedeno predstavlja povećanje broja rotacija s 29.843 u 2017. na više od 34.400 rotacija u 2018. godini.

Pisane vijesti