POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI BESPOVRATNE POTPORE PROJEKTU RAZVOJA TURIZMA

Slika /arhiva/mint.jpg
POZIV ZA NOVINARE

Državni tajnik za turizam Ivo Mujo, u ime Ministarstva turizma, potpisat će ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s načelnikom općine Vela Luka Borisom Žuvelom za projekt prekogranične suradnje Italije i Hrvatske „Rješavanje problematike oslobađanja otoka od otpada“ u ponedjeljak, 14. prosinca 2009. godine u 11.30 sati u zgradi općine Vela Luka.

Potpisivanju će nazočiti i dožupan Dubrovačko-neretvanske županije Frano Skokandić, ravnatelj Centra za kulturu Dinko Radić i predsjednik Udruge maslinara Ranko Surijan.

Spomenutom projektu, kojemu su prethodno dodijeljena sredstva iz predpristupnih fondova EU, Ministarstvo turizma dodijelit će 150.000 kuna.

Ministarstvo turizma je ove godine temeljem „Programa za dodjelu bespovratnih sredstava turističkim projektima kojima su prethodno dodijeljena sredstva iz predpristupnih fondova EU i drugih međunarodnih fondova“ prihvatilo 13 projekata kojima je dodijeljeno ukupno 1,530.000 kuna.

Ovaj program se provodi posljednje tri godine, te je tako 2007. godine odobreno 20 projekata, kojima je dodijeljeno ukupno 1,6 milijuna kuna, dok je prošle 2008. godine odobreno njih 12, za što je izdvojeno nešto manje od 1,5 milijuna kuna.

Riječ je o potpori turističkim projektima koji imaju utjecaj na podizanje kvalitete usluge turističke ponude i kojima su odobrena sredstva iz predpristupnih fondova EU i drugih međunarodnih fondova. Predpristupni fondovi osiguravaju 75 do 80 posto financijskih sredstava za realizaciju projekta, a ostatak treba osigurati nositelj projekta. Kako bi se projekt mogao i ostvariti, Ministarstvo turizma je odlučilo preko javnog poziva, iz proračunskih sredstava bespovratnim poticajima pomoći nositeljima projekta.
 

Najave