EDUKATIVNI SEMINAR I RADIONICA KULTURNOG TURIZMA U ZAGREBU

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Ured za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice organizirat će u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba 14. prosinca 2009. godine u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti s početkom u 10 sati, edukativni seminar kulturnog turizma s radionicom o temi „Destinacijski menadžment u funkciji razvoja kulturnog turizma“.

Predavač prof. dr. sc. Dragan Magaš, predsjednik Savjeta Ureda za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice, uvest će sudionike seminara u ključne postavke destinacijskog menadžmenta te ih upoznati s osobitostima turističke destinacije, matricama razvoja, mogućnostima turističkog i kulturnog djelovanja te kako se upravlja turističkom destinacijom.

Edukativna radionica, kao nastavak predavanja nastojat će dati praktičan prikaz i uobličiti stečena znanja sudionika u okviru prikazanih postavki destinacijskog menadžmenta.

Zaključci seminara, koji se temelje na nužnom uvažavanju načela organizacije turističke destinacije, sudionicima će dati presjek za daljnja djelovanja pri razvoju destinacije - Grada Zagreba, odnosno, smjernice za bolju valorizaciju i uključivanje kulturnih resursa u turističke atrakcije i proizvode destinacije.

Nakon seminara za sve sudionike predviđen je obilazak novootvorenog muzeja koji je obogatio turističku ponudu našeg glavnog grada, a zasigurno će promijeniti kulturnu sliku Zagreba, Hrvatske i čitave regije.
 

Najave