Potpisani ugovori za unapređenje konkurentnosti turističkog gospodarstva s korisnicima u Krapinsko-zagorskoj županiji

Slika /arhiva/2107165_kzz_1.jpg

Ministar turizma Anton Kliman danas je u Termama Jezerčica potpisao ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva s područja Krapinsko-zagorske županije. Ministarstvo turizma je unutar ovog programa dodijelilo ukupno 24,7 milijuna kuna, od  čega je s 904 tisuće kuna financirano 15 projekata s ovog područja. Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva, Ministarstvo turizma financira ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja i rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

Ministar turizma Anton Kliman danas je u Termama Jezerčica potpisao ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva s područja Krapinsko-zagorske županije. Ministarstvo turizma je unutar ovog programa dodijelilo ukupno 24,7 milijuna kuna, od  čega je s 904 tisuće kuna financirano 15 projekata s ovog područja.  

Programom Konkurentnost turističkog gospodarstva, Ministarstvo turizma financira ulaganja u povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanja i rasta i razvoja turističkog gospodarstva.

„Program poticanja konkurentnosti turističkog gospodarstva ima zaista raznolik paket mjera koje su usmjerene na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluga te svega što poboljšava turistički doživljaj prilikom boravka u destinaciji. Unapređivanje te stvaranje bogate i raznolike turističke ponude upravo je jedan od faktora, istaknutih i u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, koji nam može omogućiti da postanemo konkurentniji te još više ojačamo poziciju Hrvatske na svjetskoj turističkoj sceni“, istaknuo je ministar turizma Anton Kliman.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od mjera, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Korisnici sredstava su subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge te fizičke osobe - privatni iznajmljivači.

„Sufinanciranjem preko tih mjera željeli smo ukazati i potaknuti razvoj turizma u čitavoj Hrvatskoj, stoga je i namijenjeno korisnicima na obali i na kontinentu kako bi se stvorile ponude koje bi naše goste potaknule za posjet različitim dijelovima Hrvatske tijekom čitave godine“, dodao je ministar Kliman.

Ministarstvo turizma je u sklopu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva dodijelilo novac za ukupno 515 projekata, čiji su ciljevi usklađeni su s akcijskim planovima Strategije razvoja turizma RH do 2020. godine vezanih za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, obiteljskog smještaja te održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma i podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma.

Odluka o odabiru programa/projekata objavljena je na stranicama Ministarstva turizma u rubrici 'Javni pozivi'.



Pisane vijesti