Potpisan ugovor o dolasku tajnih kupaca na Lošinj

Slika /arhiva/110618-Losinj.jpg

Radi svjesnosti o važnosti kvalitete usluge pružene na svim razinama u destinaciji, TZG Malog Lošinja odlučila se na inovativni poduhvat mjerenja kvalitete usluge na nivou cijele destinacije, u suradnji s agencijom Heraklea, specijalistima za metodu tajanstvene kupnje.

Sličan projekt već godinama se provodi u Parizu, gdje grad Pariz i njegova turistička zajednica kontinuirano mjere kvalitetu usluge koja se pruža stanovnicima i gostima Pariza.

Tajni gosti su osobe koje promatraju različite elemente (poznavanje usluge, način na koji službena osoba odgovara na pitanja gosta, ljubaznost, informiranost, reakcije u kriznim situacijama, čistoću); oni sami rezerviraju smještaj, odlaze na izlete, kupuju u suvenirnicama, odlaze na koncerte, na plaže, u restorane, trgovine i sami plaćaju svoje usluge. Time ničime ne odaju dojam da su tajni kupci, već se ponašaju kao gosti, jer zapravo oni to i jesu – ali s ciljem ispitivanja kvalitete usluge na svakom koraku.

Ovi će gosti u 2011. godini boraviti na Lošinju u tri termina po tjedan dana, u lipnju, srpnju i kolovozu.

Potpisani ugovori između Turističke zajednica Grada Malog Lošinja i ugovornih članica odnose se na primanje tajnih kupaca i napretku kvalitete usluge na početni rok od tri godine. Najbolje ocijenjeni objekti primit će priznanja Turističke zajednice Grada Malog Lošinja na Svjetski dan turizma 27. rujna 2011. godine.

Potpisnici ugovora su: Grad Mali Lošinj, Lošinjski muzej, Jadranka hoteli d.o.o. – hotel Aurora, Vespera i Punta, Jadranka kampovi d.o.o – kamp Čikat, Hotel Apoksiomen, Agencija Cappelli, Agencija Puntarka Nova, Agencija Turist, Hotel Televrin, Lošinjska plovidba turizam d.o.o. – kampovi Rapoča i Lopari, Hostel Veli Lošinj, Restoran Poljana, Diana, Punta, Veli žal, Galerijski prostor Španiček Mirjana, Biokozmetika d.o.o. Zagreb – Kozmetički salon, spa&wellness Aurora.

Izuzetna suradnja Turističke zajednice i Grada Malog Lošinja s turističkim djelatnicima, rezultat je da prvih 5 mjeseci 2011. Lošinj bilježi rast od 8 posto turističkih noćenja. Lošinj je dobitnik mnogobrojnih nagrada, TZ od 2009. pridružena članica UNWTO-a, a 2010. pozvana je u UNWTO mrežu znanja.



Pisane vijesti