Potpisan Memorandum o razumijevanju vezan uz Sunčani Hvar

Slika /arhiva/hvar_P-FAH-H1260313.jpg

Orco Property Group objavila je da je u petak potpisan Memorandum o razumijevanju između Orco Property Group-a, Prime Tourist Resorts-a i Republike Hrvatske, navodeći kako taj memorandum predstavlja sporazum kojim se osigurava financijska konsolidacija i očuvanje Sunčanog Hvara.

Memorandum o razumijevanju, kaže se u priopćenju, postavlja pravne okvire za oslobađanje društva od tereta dugovanja te se omogućava pokretanje novog investicijskog ciklusa Sunčanog Hvara, očuvanje radnih mjesta unutar kompanije, kao i daljnji razvoj Hvara kao turističke destinacije.

Kako se navodi, potpisnici su se složili kako će glasati za prihvaćanje novog plana financijskog restrukturiranja Sunčanog Hvara na ročištu za glasovanje o planu financijskog restrukturiranja 22. prosinca ove i na Glavnoj skupštini dioničara Sunčanog Hvara 14. siječnja iduće godine te će se time restrukturiranje Sunčanog Hvara kroz predstečajnu nagodbu uspješno završiti.

Također, Orco Property Group i Republika Hrvatska sporazumno su dogovorili ukidanje arbitražnog procesa pred Međunarodnim trgovačkim sudom koji su vodili u vezi Sunčanog Hvara te definiranje naknade u vezi s time.

Memorandumom o razumijevanju, napominje se, definirano je i ukidanje daljnjih upravljačkih aranžmana između društva Sunčani Hvar i Orco Property Group-a kao i namjera daljnjih razgovora o mogućoj kupnji dionica Sunčanog Hvara koje su trenutno u vlasništvu Republike Hrvatske.

Vladina Služba za odnose s javnošću ranije je u petak priopćila da je Vlada na telefonskoj sjednici prihvatila izvješće o radu pregovaračkog tima Vlade s predstavnicima Orco Property Group, kao većinskog vlasnika društva Sunčani Hvar, i odobrila sklapanje sporazuma u vezi Sunčanog Hvara. Istaknuto je da su time stvorene pretpostavke da se na ročištu u predstečajnoj nagodbi prihvati plan financijskog restrukturiranja te otvorena mogućnost prekida postupka međunarodne arbitraže između Vlade i Orca.

(Hina)



Pisane vijesti