Poslovna radionica 'Buy Croatia' na sajmu CroTour

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, za vrijeme turističkog sajma CROTOUR na Zagrebačkom velesajmu, 26. ožujka 2011. godine od 10 do 13 sati održava se poslovna radionica za inozemne i hrvatske turističke subjekte pod nazivom „Buy Croatia“.

Na radionici će sudjelovati 73 inozemna agenta iz Belgije, Češke, Danske, Italije, Finske, Njemačke, Nizozemske, Portugala, Švedske i Švicarske te 50 hrvatskih turističkih subjekata iz kontinentalne Hrvatske.

Cilj radionice je kvalitetnije povezivanje hrvatskih s najvažnijim inozemnim turističkim agencijama i turoperatorima, a krajnji rezultat tih susreta je povećanje obuhvata Hrvatske u brošurama stranih partnera.

Poslovnoj radionici prethodit će inspekcijsko putovanje za strane agente kako bi upoznali potencijale kontinentalne Hrvatske s naglaskom na Zagreb, Karlovačku i kontinentalni dio Ličko–senjske županije. Za ovogodišnje inspekcijsko putovanje na području Zagreba i kontinenta, Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s turističkim zajednicama grada Zagreba, Karlovačke i Ličko–senjske županije, osmislila program obilaska od 23. do 27. ožujka 2011. godine.

Četverodnevni program inspekcijskog putovanja započinje 23. ožujka u Zagrebu i nastavlja se u Karlovačkoj županiji. Po dolasku na seosko imanje Gorice za sudionike je organiziran prigodni program, a zatim slijedi posjet Ogulinu i Otočcu. Drugi dan obilaska obuhvaća razgled Ličko–senjske županije, memorijalnog muzeja Nikole Tesle, Nacionalnog parka Plitvička jezera i posjet mjestu Rastoke. Za sljedeći dan organiziran je razgled grada Karlovca uz prigodni program, a potom sudionici kreću prema Zagrebu gdje će razgledati centar grada. U subotu 26. ožujka održava se poslovna radionica, a u poslijepodnevnim satima program se nastavlja razgledom Zagreba. U svim gradovima i mjestima obilaska organiziran je zanimljiv program koji uključuje razgledavanje važnih turističkih mjesta i specifičnosti određenih odredišta.

Hrvatska turistička zajednica temeljem Programa rada, poslovne radionice Buy Croatia i inspekcijska putovanja koja prethode poslovnim radionicama organizira od 2008. godine i do sada je sudjelovalo više od 500 inozemnih turističkih agenata. Poslovne radionice, opće i specijalizirane (MICE, autobuseri) su održane u Opatiji, Zagrebu, Umagu, Zadru, Splitu, Dubrovniku.



Pisane vijesti