Porast turističkog prometa u Međimurju

Slika /arhiva/medjimur_zup_www.JPG

U Međimurskoj županiji u prvih je šest mjeseci ove godine ostvareno 54.000 turističkih noćenja, što porast za 17 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Takvom su rastu turističkog prometa u najsjevernijoj hrvatskoj županiji u prvoj polovici ove godine najviše doprinjeli strani turisti, a prednjače gosti iz Austrije i Slovenije. Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman ocjenjuje kako je to rezultat pojačane promidžbe na tržištima tih susjednih zemalja.

Očekuje kako će prošlogodišnja brojka od 117.000 noćenja biti premašena čime će se nastaviti desetogodišnji kontinuirani rast turističkih rezultata u Međimurju.

I dalje, kao prijašnjih godina, 70 posto noćenja otpada na Toplice Sveti Martin. No, promjenila se struktura gostiju, kazala je Herman dodajući kako je sve više cikloturista.

Terme Sveti Martin prošle su godine dobile oznaku bike hotela, a privlačenju cikloturista pomaže i odlična prometna infrastruktura te kvalitetna enogostronomska ponuda.

Herman napominje kako se potencijali međimurskog turizma sve više koriste, ali mjesta za napredak još ima. Osim cikloturizma i enogastronomije, tu su vinski i sportski turizam, a pravi napredak se očekuje kada se počnu koristiti prirodne ljepote rijeka Mure i Drave.

(Hina) 



Pisane vijesti