Ponovno „Puharski dani“

Slika /arhiva/111007-puharski-dni.jpg

Nastavljajući s projektima kojima je cilj predstavljanje svega onoga što čini specifičnost i posebnost Čabarskog kraja kao turističkog odredišta, TZ grada Čabra, Turizam d.o.o. Tršće, „Petrus“ Pansion konfort, Hotel - Tršće će, od 7. do 9. listopada 2011. godine, održati „Puharske dane“ u Tršću.

Time će predstaviti sve ono što obilježava Čabarski kraj, od prirodnih ljepota do starih običaja, a naglasak ćemo staviti na ljepote krajolika, planinarske staze, biciklističke staze, na smještajne kapacitete, prirodne fenomene kao što su Nacionalni park „Risnjak“, SKI centar „Rudnik“ Tršće, Turističko-edukativne staze itd.

Sve to popratit ćemo kvalitetnim promidžbenim materijalima, prospektima, brošurama s adresama, telefonima, kartama, i slično. Ljepotu kraja dočarat ćemo i ljepotom naše glazbe i tradicijskim običajima, poput natjecanja u lovu na puhove, a cijelu sliku ćemo ukrasiti našim nošnjama.

Puharski dani će se održati na prostoru skijališta Rudnik-Tršće, ponovno nakon četiri godine. Riječ je o velikoj manifestaciji vezanoj uz puhove, male životinjice koje su u ovim krajevima stoljećima prehranjivale njihove žitelje. Kako je riječ o životinjicama čija je osnovna hrana bukvin žir -  plod koji u ovim krajevima nije rodio pune četiri godine -  njihova ovogodišnja pojava označila je i buđenje velikog broja puhova, a samim time i sezonu njihovog lova.

Na „Puharskim danima“ sudjelovati će oko stotinjak učesnika, a očekujemo oko dvije tisuće posjetitelja.



Najave