Počinje druga faza izgradnje hotelskog resorta Costabella u Rijeci

Slika /arhiva/150922_Rijeka.jpg

Projekt izgradnje luksuznog hotelskog resorta Costabella, ukupno vrijedan oko 60 milijuna eura, nakon grubih terenskih radova, kreće u drugu fazu, koja uključuje izgradnju hotela, vila i prometnica te svih instalacija, najavili su u petak predstavnici investitora, češke grupacije JTH, na konferenciji za novinare na kojoj su bili i predstavnici grada Rijeke. U prvoj fazi srušeni su postojeći objekti, zaštićena građevinska jama i stabilnost neposredne prometnice te su obavljeni grubi terenski radovi, uključujući odvoz 8213 prostornih metara materijala.

Pogodni vapnenac, više od 52.000 prostornih metara, je sortiran i odložen u more te će biti iskorišten kao konstrukcijski materijal za izgradnju plaže. Te je radove obavio GP Krk, a nadzor IGH. Radove druge faze obavit će tvrtke GP Krk i Kamgrad, a predviđeni rok za završetak tih radova je 11 mjeseci.

Financiranje projekta osigurano je kreditom hrvatske i češke J&T banke, a u tijeku su pregovori s budućim operaterom hotelskog resorta, svjetskim lancom Hard Rock International.

U resortu će biti 198 soba, od kojih 131 u hotelu, a 67 u vilama, prostor za sastanke, fitness centar, dječji klub, bazeni i drugi sadržaji te više restorana i barova.  

Očekuje se da će hotel, koji će imati četiri zvjezdice, biti završen početkom 2020. godine, a planira se zapošljavanje najmanje 180 ljudi tijekom cijele godine.

Direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić rekao je da, nakon prve faze, početkom idućeg tjedna kreću radovi u drugoj fazi. Nakon toga opremat će se hoteli i vile, a izgradnja plaže počet će na jesen.

Istaknuo je da će hotel imati šest katova sa smještajnim jedinicama, wellness na gotovo 6000 četvornih metara, a manji će bazeni i igrališta biti i na šljunčanoj plaži.

Na upit o nasipavanju i navodnoj devastaciji priobalnog pojasa, Brnčić je rekao da je o tome čuo iz medija. Gradilište je obišla i inspekcija zaštite okoliša, radovi se obavljaju u skladu s dozvolama, a odobrena se koncesija plaća već treću godinu, istaknuo je.

Vlasnik grupacije JTH Jaroslav Tresnak zahvalio je gradskoj upravi na dobroj suradnji, a zadovoljan je i tijekom radova, kao i brzinom izdavanja svih dozvola.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel istaknuo je da je u godinu dana puno napravljeno i stvoreni preduvjeti za gradnju hotela.

Rijeka će dobiti lijepi hotel sa značajnim brojem novih kapaciteta i novu lijepo uređenu plažu, rekao je, naglašavajući da se sve radi uz sve potrebne i dobivene dozvole, uključivši i radove u moru.

Obersnel je također istaknuo da je investitoru postavljen uvjet da šetnica uz more ostane neprekinuta kako bi je građani i nakon izgradnje i dalje mogli koristiti.

Za Rijeku je povećanje smještajnih kapaciteta izuzetno važno, a veseli da bi ovaj projekt mogao biti gotov do početka 2020. pa će i oni koji dolaze u Rijeku u povodu Europske prijestolnice kulture moći boraviti u novim objektima, rekao je Obersnel. (Hina)

Ostale vijesti