Počinje 5. Dubrovnik FestiWine

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180417_Festiwine5.jpg

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i produkciji agencije „Dubrovnik PartneR“ danas počinje peti vinski festival Dubrovnik FestiWine, koji će do 23. travnja okupiti brojne zainteresirane vinare i one koji to tek namjeravaju postati, uz pratnju sponzora i partnera festivala. Festival započinje „Dubrovačkom vinskom setemanom“ u okviru koje brojni Dubrovčani i gosti posjećuju restorane, konobe i vinske barove s oznakom „Wine Friendly“ te kušaju vrhunska vina koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja. Središnji događaj je izložba vina koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad.

Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će predavanja i vinokušnje, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput „Gault & Millau“ masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina - „Sparkling table“.

„Peti put smo tu zajedno i zadovoljstvo nam je ovim festivalom nastaviti u pozitivnom smjeru strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Imamo odlična vina i trebamo ih još bolje prikazati domaćoj javnosti, međunarodnoj, ali i našim turistima“, rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije. 

„Grad Dubrovnik poznat je kao grad izvrsnosti i šampion u turizmu, tako ide i dalje u svemu što radi, u gastronomiji, ali i dobroj kapljici. Cilj je da grad Dubrovnik promovira proizvode Dubrovačko-neretvanske županije, a ovdje posebno ističemo naša vina koja su iznimno kvalitetna i mogu se staviti uz bok svjetskima. Upravo zato mi je iznimna čast što možemo poduprijeti ovu izvrsnu ideju i vjerujem da ćemo u budućnosti osigurati i više sredstava kako bi ovaj festival doživio još više uspjeha“, rekao je Mato Franković, gradonačelnik Grada Dubrovnika.

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan „Blind date: In love with Ston Oysters“, održat će se i „Dubrovnik FestiWine Trophy“, ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala.

Zanimljivost festivala je gastro spektakl „Dubrovnik FestiWine Gala“ svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i somelijerstva.

Ostale vijesti