​Dubrovnik domaćin godišnje skupštine IATA

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/2018-silk-road-tourism_DBK.jpg

Na godišnjoj skupštini Foruma 'Interline Travel Manager' međunarodne udruge za zračni prijevoz IATA, 18. i 19. travnja u Dubrovniku, sudjeluje 150 predstavnika iz više od sto vodećih svjetskih avioprijevoznika, što je dosad najveći zabilježen broj. Čelnica Foruma 'Interline Travel Manager' Julie Williams iz British Airwaysa izjavila je uoči skupštine kako će tijekom dva dana biti riječi o standardima putovanja koje uvode sve tvrtke članice. "Jednom godišnje se okupljamo kako bismo raspravljali o problemima koji nas se tiču, a ove godine naglasak ja na stvaranju standarda prema kojima svaka zrakoplovna tvrtka u konačnici može djelovati po smanjenim troškovima", istaknula je Williams.

Koordinatorica pri IATA-i Valerie von Glasow izjavila je kako je za zrakoplovne tvrtke danas standardizacija putovanja članova posade od ključne važnosti. "Želimo da njihovo putovanje cijelim svijetom bude bolje i brže", rekla je von Glasow.

Predsjednik uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je kako je suradnja među tvrtkama koja se uspostavlja na ovakvim događajima iznimno bitna za našeg nacionalnog avioprijevoznika. "Imamo ovdje predstavnike 150 tvrtki i to je jedinstvena prilika za uspostavljanje bolje suradnje i umrežavanje. Bit će nam svakako sa svima lakše surađivati", rekao je Bajić.

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić ovaj međunarodni skup smatra posebno važnim za Dubrovnik. "Dobili smo priliku ugostiti toliko velik broj predstavnika zračnih tvrtki iz cijelog svijeta. Nadamo se da će sklapati poslove i s izravnim učinkom za naš grad", rekla je Tepšić.

Forum 'Interline Travel Manager' pod okriljem IATA-e godišnju skupštinu svake dvije godine održava izvan svog središta u Ženevi, a ove je godine Dubrovnik dobio domaćinstvo u utrci s Panamom.

Međunarodna udruga za zračni prijevoz IATA globalna je trgovinska organizacija koja predstavlja, vodi i služi oko 270 zrakoplovnih tvrtki koje se bave zračnim prijevozom te pokriva 94 posto ukupno ostvarenih redovnih letova u međunarodnom zračnom prometu.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines član je IATA-e od svojih početaka. 
(Hina) 

Ostale vijesti