Počela dvodnevna manifestacija "Kaj su jeli naši stari"

Slika /arhiva/vrbovec-logo-TZV.jpg

U Vrbovcu je prije podne počela dvodnevna 33. po redu turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari", koja se održava pod pokroviteljstvom Ive Josipovića - predsjednika Republike, a priredbu je otvorio Stjepan Kožić - župan Zagrebačke županije.

"Ova priredba čuva i štiti ali i otkriva i otima zaboravu etnografsko bogatstvo Vrbovca i ovoga kraja, a time i Zagrebačke županije i Hrvatske, rekao je Kožić. U dva dana 15 udruga žena pokazat će čak 94 jela pripremljena po receptima naših baka. Jela su izložena na posebno uređenim štandovima. Dio zdrave hrane nudi se i posjetiteljima, a posebnu raskoš pokazale su vrbovečke kuharice u pripremanju kolača.

Ovaj festival hrane prati izuzetno bogat kulturno-umjetnički zabavni i sportski program. Generalni sponzor PIK-Vrbovec pripremio je mortadelu tešku 200 kg, a prodaja je namijenjena u humanitarne svrhe.

U okviru ovogodišnje manifestacije, domaćice iz 15 udruga žena pripremit će čak 93 jela iz "bakine kuhinje", koja je oduvijek oduševljavala posjetitelje te tradicionalne kulinarske manifestacije koja se održava ovog vikenda u Vrbovcu. Bakina kuhinja u središtu je pozornosti, a ovaj jedinstven festival zdrave hrane prati izuzetno bogat kulturno zabavni i sportski program u kojem će sudjelovati više od 3000 sudionika. Svoj doprinos dat će i udruge među kojima su Konjogojska udruga, Udruga planinara i Udruga biciklista. "Kaj su jeli" ove godine nudi i nekoliko novina, a u gradu je organizirano nekoliko likovnih izložbi i izložbi etnogrske baštine. (Hina)



Pisane vijesti