'Plavi i zeleni cvijet' i 'Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku' u istom terminu tijekom održavanja dana hrvatskog turizma

Slika /arhiva/080627-dt1.jpg

Pod predsjedanjem ministra turizma Damira Bajsa, danas je održan sastanak predstavnika i organizatora akcija "Plavi i zeleni cvijet" i "Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku", na kojemu je prihvaćen prijedlog ministra turizma o svečanoj završnici dvaju akcija u istom terminu, krajem listopada ove godine.

Pod predsjedanjem ministra turizma Damira Bajsa, danas je održan sastanak predstavnika i organizatora akcija 'Plavi i zeleni cvijet' i 'Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku', na kojemu je prihvaćen prijedlog ministra turizma o svečanoj završnici dvaju akcija u istom terminu, krajem listopada ove godine.

Objedinjavanje svečane završnice ocjenjivanja i vrednovanja hrvatskog turizma pozdravili su predstavnici Hrvatske radiotelevizije, Hrvatske udruge hotelijera, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog autokluba, Hrvatske turističke zajednice, Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar i Saborskog odbora za turizam. 

Ministar Bajs istaknuo je potrebu predstavljanja rezultata obje akcije u jedinstvenom terminu, jer one imaju potporu svih relevantnih institucija, kao i pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske, premijera te predsjednika Sabora, dodavši kako nije samo riječ o dodjeljivanju nagrada, već i prigodi za razmjenu iskustava unutar struke i za raspravu o ključnim temama iz turističkog resora.

Istaknuto je također kako, uz određivanje tematskih okvira održavanja dana hrvatskog turizma, valja voditi računa i o ravnomjernoj regionalnoj zastupljenosti destinacija u kojima će se održavati buduća takva okupljanja, a kraj listopada nameće se kao vrlo prihvatljiv termin stoga što se u to vrijeme mogu razmotriti rezultati turističke sezone, kao i započeti pripreme za sljedeću.

U kratkom vremenu odredit će se točan termin i mjesto održavanja kako bi se kvalitetno ispunili svih organizacijski i operativni zahtjevi za održavanje ovog važnog događaja za ukupni turizam naše zemlje, zaključio je ministar.

Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, akcija je koju provodi HGK u suradnji s HRT, dok znanstvena istraživanja za akciju već više godina radi Institut društvenih znanosti Ivo Pilar.

Plavi i zeleni cvijet, ocjenjivanje uređenosti turističkih gradova, općinskih središta i mjesta kao cjeline te pojedinačnih elemenata turističke ponude, provodi Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u suradnji s turističkim zajednicama primorske i kontinentalne Hrvatske i pod medijskim pokroviteljstvom Jutarnjeg lista, Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije, Glasa Slavonije, Glasa Istre, Novog lista, Zadarskog lista, Turista plus i Hrvatskog radija.   



Pisane vijesti