Peti dubrovački Good Food Festival od 15. do 21. listopada

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181008_dbk-food_fahsved_fah.jpg

Peti dubrovački Good Food Festival ove godine će trajati čak sedam dana; od 15. do 21. listopada. Tijekom festivalskog tjedna održavat će se sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda, a dubrovački restorani nudit će posebno osmišljene festivalske menije po promotivnim cijenama. Na sajmu zdrave hrane i domaćih proizvoda mogu se pronaći domaći, ekološki uzgojeni i na tradicionalan način pripremljeni proizvodi. Festivalski posjetitelji mogu probati i kupiti džemove, med, likere, vino, sireve, pršut i brojne druge domaće proizvode. 

Ovogodišnja posebnost je kućica „Arepa de Ricardo“ na kojoj se može kušati tradicionalna venezuelanska arepa, tj. tradicionalni venezuelanski „kruh“ koji se ističe i kao simbol nacionalnog identiteta i kulturne baštine.
 
Vrijedni kuhari tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama, a moći će se kušati tijekom cijelog festivalskog tjedna. Good Food Festival tako je prilika za posjetiti nove restorane i nova jela. Restorani koji sudjeluju u festivalskom tjednu su: Gradska kavana Arsenal, Banje Beach, Oyster & Sushi Bar Bota, Bistro 49, Restoran Buono, Chihuahua Cantina Mexicana, Kavana Bistro Dalmatino, Domino, Restoran Gusta Me, Klarisa, La Capella terrace & restaurant - The Pucić Palace Hotel, Hotel Lero Piano bar, Magellan, Moskar - Street Food, Orka, Orsan, Pantarul, Porat, Rhea Silvia wine & tapas bar, Rozario, Stara Loza, Sunset Beach Trattoria, Taj Mahal -Hotel Lero, Taj Mahal - stara gradska jezgra, Tavulin, Konoba Veranda i Zuzori.
 
Uz već tradicionalni i među domaćima vrlo omiljeni Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama te nezaboravan Tjedan dubrovačkih restorana, festivalski program donosi i vinokušnje, gastro ture te posebnu festivalsku ponudu slastica.

Ostale vijesti