Peta kulinarska manifestacija „Chtef“ zagorski chef

Slika /arhiva/LOGO_ZAGORJE.tif

Pozivamo vas na na veliku kulinarsku manifestaciju „Chtef“ zagorski chef, u srijedu, 28. listopada s početkom u 12 sati, u Bluesun hotelu Kaj, Zagrebačka bb, Marija Bistrica.

Kulinarski show „Chtef“ zagorski chef, peto je po redu natjecanje sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama, ove godine to je meso kokoši hrvatice te heljda i orasi, a pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju.

Na petom izdanju Chtefa nastupit će Jakov Mirt, Terme Jezerčica, Donja Stubica, Mislav Božić, hotel&restoran Villa Magdalena, Krapinske Toplice, Ivan Đurkin Benkotić, restoran catering  "Sermage" Sv. Križ Začretje, Marko Futivić, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica, Mirko Ljubić, restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice, Marko Živaljić, Majsecov mlin, Donja Stubica i Zdenko Brlić, restoran Kod Golubeka, Zabok.

Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled  jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela- moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela. Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chef. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.



Najave