Ozalj u srcu Zagreba

Slika /arhiva/ozalj_u_srcu_zagreba.jpg

Grad Ozalj i Turistička zajednica grada Ozlja pozivaju sve Zagrepčane i njihove goste na druženje s domaćinima iz grada Zrinskih i Frankopana u petak i subotu 21. i 22. kolovoza od 18 sati na Trgu Petrice Kerempuha - gornji plato tržnice Dolac (terasa caffea Potepuh) očekuju vas vrhunski vinari, tradicionalna domaća kuhinja, eko-proizvodi seoskih domaćinstava, nagradne igre, zabavni program i mnogo toga drugog s s pitomih brežuljaka Vivodine i Vrhovca.

Sva izložena vina moći će se kušati neograničeno uz kupnju ulaznice po cijeni od samo 50 kuna. Osim vina posjetitelji će imati priliku kušati i delicije iz domaće proizvodnje OPG-ova Karlovačke županije, a sve će proizvode biti moguće i kupiti na licu mjesta po podrumskim, odnosno promotivnim cijenama.

Uz vina će biti sljubljena i ponuda tradicionalnih jela iz ozaljskog kraja, pa će se tako na jelovniku ovog vikenda među inim naći i ozaljska janjeća pašteta i težački sendvič, salata od rikole s ozaljskom bučom i domaćim sirom, gulaš bana Nikole, ozaljski rezanci s gljivama, ili pak slastice kao što su torta Katarina Zrinska i domaće štrudle od jabuka, sira, kupina ili krušaka.

Na obroncima Žumberačkog gorja - pitomim brežuljcima Vivodine i Vrhovca uzdignutim nad zrcalnim tokom rijeke Kupe, stoljetna je tradicija vinogradarstva, podrumarstva i uživanja u vinu. Od kraja 19. stoljeća do danas na ozaljsko-vivodinskoj vinskoj cesti zaustavljali su se i ponovo se vraćali dragi gosti iz cijelog svijeta.

Nastavak ove priče pod nazivom Zlatna kap potražite u Ozlju od 4. do 6. rujna, gdje vas domaćini očekuju u vinskim podrumima, na seoskim domaćinstvima i u Starom gradu Ozlju.

Turistička zajednica Ozalj

Više o svemu na www.zeleno-srce.hr



Najave