Ovogodišnja 19. po redu Rabska fjera na drugačiji način

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/Rabska fjera-Frank Heuer_mala.jpg

Nakon 18 godina neprekinutog održavanja Rabska fjera ove će godine biti obilježena na drugačiji, ali ujedno i atraktivan način u skladu s trenutnom situacijom. Time se Rab predstavlja kao sigurna destinacija odgovornih ljudi koji drže do zdravlja svojih stanovnika i gostiju, ali i obilježavanja svoje tradicije.

Ovogodišnja 19. po redu Rabska fjera, obilježava se na simboličan i dostojanstven način, već po tradiciji od 25. do 27. srpnja.

Povijesna gradska jezgra prigodno će biti uređena svečanim obilježjima, kada se, 25. srpnja, Fjera službeno otvara podizanjem fjerske zastave na Trgu sv. Kristofora te zatvara spuštanjem zastave na Trgu Municipium Arba 27. srpnja.

Kroz 3 dana predstavnici brojnih udruga simboličnom povorkom proći će gradom kako bi se nastavila tradicija i javnosti predstavila prva i najveća, srednjovjekovna manifestacija u Hrvatskoj, šampion među turističkim manifestacijama.

Utemeljena na tradiciji viteških igara iz 14. stoljeća, Rabska fjera održava se svake godine u gradu Rabu od 25. do 27. srpnja, a nekad davno trajala je čak 14 dana.

Tijekom ta 3 srpanjska dana cijeli grad postaje srednjovjekovna pozornica na kojoj Rabljani predstavljaju svoju bogatu i slavnu prošlost.

Ostale vijesti