Ovoga tjedna poslovno-turistička burza PUT i konferencija o 90 godina turističkih agencija u Hrvatskoj

Slika /arhiva/uhpa-new-logo.jpg

Jubilarna, 15. poslovno-turistička burza u Hrvatskoj PUT održat će se od 4. do 6. prosinca u Malinskoj na otoku Krku, a osim radionica i susreta turističkih djelatnika iz svih segmenata u sklopu te burze održat će se i međunarodna konferencija u povodu 90 godina poslovanja turističkih agencija u Hrvatskoj.

Program burze i konferenciju o turističkim agencijama najavili su organizatori, varaždinska tvrtka Vall 042 i Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) ističući da će ta događanja u Malinskoj ovaj tjedan okupiti više od 200 domaćih i stranih sudionika.

Osim hrvatskih, burza će okupiti i predstavnike organizatora putovanja iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Slovenije i Srbije koji će predstaviti turističke ponude svojih zemalja te razgovarati o poslovnoj suradnji za iduću godinu.

Burza će završiti dodjelom nagrada "Simply the Best" za kreativnost i inventivnost u razvoju, oblikovanju i unapređenju sadržaja turističke ponude koje od 2010. zajedno dodjeljuju UHPA i magazin "Way to Croatia".

Prateća međunarodna konferencija u povodu 90 godina turističkih agencija u Hrvatskoj održat će se prvog dana burze, 4. prosinca te podsjetiti na 1923. godinu kada su osnovane i s radom počele prve agencije u Hrvatskoj.

Time se Hrvatska, kako ističu iz UHPA-e, nalazi među rijetkim zemljama u svijetu koje se mogu pohvaliti dugogodišnjom tradicijom agencijskog poslovanja, a njihov kontinuitet svjedoči i o važnosti domaćeg agencijskog poslovanja i naporima koje su uložili u razvoj hrvatskog turizma.

Osim što će podsjetiti na prošlost, konferencija će kroz predavanja domaćih i stranih stručnjaka razmotriti i perspektive daljnjeg razvoja agencija u svijetu i Hrvatskoj, među kojima i razvoj u smjeru destinacijskih menadžment kompanija (DMC), primjene inovativne tehnologije i novih modela marketinga u poslovanju agencija. (Hina)



Pisane vijesti