Otvorenje izložbe „Obrtnici starog Ivanića“

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Povodom obilježavanja Dana grada Ivanić Grada, u srijedu, 6. lipnja 2012. u 12 sati, bit će otvorena izložba „Obrtnici starog Ivanića“, u uredu TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb.

Kroz izložbu „Obrtnici starog Ivanića“ upoznat ćete bogatu povijest obrtništva starog Ivanića, zaviriti u cehovsku škrinju starih obrtnika i dokumente koje ona skriva, te osjetiti duh starih vremena kada su u malom Ivaniću brojne obrtničke obitelji vodile obrte koje današnje vrijeme više ne poznaje.

Bit će to šesta ovogodišnja izložba u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije kojom nastavljamo s promocijom bogatstva tradicije, kulturnih i prirodnih vrednota Zagrebačke županije.

Izložbu su pripremili članovi Udruge građana „Prijatelji baštine - Amici hereditatis, Ivanić-Grad“. Kroz izložbu se može pratiti priča o tridesetak obrtnika i njihovih obitelji s detaljnim opisima obrta, ali i pričama iz života starih Ivanićana. Bogatstvo obrtničkog naslijeđa upotpunjuje cehovska škrinja, vrijedni dokumenti koji se nalaze u škrinji, kao i najzanimljiviji predmeti iz starih obrtničkih radionica.

O izložbi će govoriti Katarina Magić Koščević, predsjednica Udruge građana „Prijatelji baštine - Amici hereditatis, Ivanić-Grad“.  Izložbu će otvoriti Boris Kovačić, gradonačelnik Ivanić Grada.

U povodu Dana grada, kojeg Ivanić Grad slavi 8. lipnja, upriličeno je četrdesetak događanja tijekom mjeseca lipnja u gradu. Direktorica TZG Ivanić Grada Ankica Bešter predstavit će program događanja „Lipanj u Ivaniću“.

Izložba ostaje otvorena do 16. srpnja 2012. godine.



Najave