Otvorene tri međunarodne manifestacije vezane za turizam

Slika /arhiva/091015-st2w.jpg
U Splitu su danas na Ekonomskom fakultetu otvorene tri manifestacije vezane za razvoj turizma i pratećih djelatnosti - 16. međunarodna smotra turizma - Interstas, 12. međunarodni festival turističkog filma i ekologije - INFCRO te 8. predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe.



Sve tri manifestacije, koje će trajati dva dana, održavaju se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i uz potporu Ministarstva kulture.



Predsjednik Europske federacije turističkih novinara (FEST) Antonio Conte, koji je i počasni predsjednik splitskog međunarodnog festivala turističkih filmova i ekologije, na otvaranju manifestacije posebice je pohvalio istupe hrvatskog predsjednika Mesića u vezi turizma. "Predsjednik Mesić u svojim izjavama ističe važnost turizma zbog širenja razumijevanja kultura i međusobnog upoznavanja naroda. I ovaj festival u Splitu doprinijet će razvoju prijateljstva među narodima jer će na njemu biti predstavljeni filmovi od Atlantika to Pacifika", rekao je Conte.



Dožupan Splitsko-dalmatinski Vicko Haladinić, koji je otvorio ove tri manifestacije, rekao je kako one doprinose afirmaciji Splita i Republike Hrvatske.

Na svečanosti otvaranja je priopćeno da je Požega nominirana kao hrvatski kandidat u kategoriji gradova za "Zlatni cvijet Europe 2010.".



Najavljeno je da će na svečanosti u petak navečer u Vili Dalmacija biti dodijeljene nagrade najboljim svjetskim turističkim filmovima te međunarodne diplome Zlatni Interstas 2009. najboljim pojedincima, tvrtkama i organizacijama za doprinos u razvoju turizma. (Hina)
 

Pisane vijesti