Otvorena nova turistička cesta prema Srimi

Slika /arhiva/srima-byair.jpg

Rekonstruirana županijska cesta koja Srimu, naselje u blizini Vodica, spaja s jadranskom magistralom otvorena je danas, a radove vrijedne 1,5 milijuna kuna financirala je u cijelosti šibensko-kninska Županijska uprava za ceste.

Rekonstruirana je cesta od dva kilometra, a ta je investicija bila prijeko potrebna budući da je riječ o iznimno važnoj turističkoj prometnici koja je bila potpuno dotrajala. Rekonstrukcijom su ublaženi i oštri zavoji koji nisu bili primjereni prometnici kojom u sezoni na tisuće turista dolazi do atraktivnih turističkih odredišta Vodica i Srime.

Cestu su otvorili zamjenik šibensko-kninskog župana Željko Šimunac te gradonačelnica Vodica Branka Juričev-Martinčev, koja je istaknula da će se suradnja sa Županijskom upravom za ceste nastaviti i dogodine već dogovorenom rekonstrukcijom Ulice Lasan Ante Kabalera u Vodicama, koja je također vrlo važna za turizam.

Branka Juričev-Martinčev rekla je kako se takvim projektima Vodice već pripremaju za sezonu 2011. godine u kojoj će nastojati opravdati nagrade "Plavi cvijet" i "Turistički cvijet" koje su dobile ove godine. (Hina)

Pisane vijesti