Otvorena nova marina Puntica u Medulinu

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190611_marina_puntica.jpg

​Danas je u Medulinu svečano otvorena nova marina Puntica. Riječ je o investiciji tvrtke Adriatic Yacht Charter d.o.o. vrijednoj 15 milijuna kuna.

Općina Medulin popratila je ovu privatnu investiciju uređenjem zelenih površina i asfaltiranjem pristupne ceste prema marini te radovima spajanja platoa i parkinga iznad Malina prema marini u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Koncesija za investiciju dobivena je još 2015. godine, a radovi su trajali od rujna 2017. pa sve do travnja 2019. Marina Puntica broji 85 vezova s priključcima struje i vode, recepcijom, parkingom, uređenim sanitarnim blokom, a nudi usluge dizalice, održavanja plovila, nautičkog servisa, servisa jedara i tendi, suhi vez, kao i usluge najma jedrilica i motornih čamaca. U budućnosti se u marini planira i restoraterska ponuda kafića i restorana.
 
Adriatic Yacht Charter d.o.o. osnovana 1999. kao obiteljska charter tvrtka, a danas je jedna od vodećih charter kompanija u Hrvatskoj sa flotom od preko 70 jedrilica, katamarana i motornih brodova smještenih uzduž jadranske obale: u Medulinu, Puli, Kaštelima i Dubrovniku.
 
Sama pozicija novootvorene marine Puntica je vrlo bitna, naime to je zadnja marina prema Kvarneru te je zbog toga idealna polazna baza nautičara. Ovom privatnom investicijom zasigurno je osnažena turistička infrastruktura Medulinske rivijere, koja se sve više osvrće nautičkom turizmu.

Ostale vijesti