Otvorena manifestacija "Kaj su jeli naši stari"

Slika /arhiva/180826-kaj1.jpg

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je večeras u Vrbovcu 31. tradicionalnu turističko-kulinarsku manifestaciju "Kaj su jeli naši stari" na kojoj će, uz smotru kulinarskih umijeća žena vrbovečkog kraja, nastupiti 3000 sudionika u oko 115 različitih kulturno-umjetničkih programa. Turističko-kulinarska manifestacija održava se do nedjelje, 28. kolovoza.

Izražavajući zahvalnost ženama koje su u "srcu te manifestacije", Kosor je istaknula važnost čuvanja hrvatske tradicije. "Za dvije godine, 2013., manifestacija 'Kaj su jeli naši stari' bit će otvorena u trenutku kada će Hrvatska više od dva mjeseca biti 28. članica EU", rekla je istaknuvši kako će ta, ali i druge manifestacije, pokazati "da ćemo u EU unijeti mnogo toga što je hrvatsko bogatstvo i čime se možemo ponositi".

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao je kako je manifestacija "Kaj su jeli naši stari" jedinstveni festival hrane na kojem se mnogobrojnim gostima uz narodne običaje predstavljaju jela starija od 150 godina. Ustvrdio je kako je riječ o jednoj od najvažnijih tradicijskih manifestacija u Hrvatskoj. Vrbovečki gradonačelnik Vladimir Bregović zahvalio je Vladi na pomoć u razvoju toga kraja.

Otvaranju tradicionalne turističko-kulinarske manifestacije su, uz mnoge građane, nazočili i potpredsjednik Sabora Josip Friščić, potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić, ministri Đuro Popijač, Božidar Kalmeta, Davorin Mlakar, Damir Bajs, Dražen Bošnjaković, Branko Bačić, Jasen Mesić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i brojni saborski zastupnici.

U kulturnom programu nastupilo je vrbovečko Kulturno-umjetničko društvo "Petar Zrinski". (Hina)



Pisane vijesti