Makarska rivijera - špica turističke sezone

Slika /arhiva/110827-mak1.jpg

Posljednji vikend kolovoza i špice ovogodišnje turističke sezone na Makarskoj rivijeri u znaku je sezonske smjene gostiju, pri čemu više turista odlazi iz ljetovališta nego što ih dolazi na odmor. Ljetovanje na Primorju, procjenjuju u hotelskim kućama i turističkim agencijama, nastavit će oko tridesetak tisuća turista. Hotelijeri, prema današnjim podacima s recepcija hotelskih kuća, ugošćuju više od 12.000 gostiju, većim dijelom stranih i posluju uglavnom bez slobodnih kapaciteta.

Za rujan, kažu u hotelima Brela kako su im kapaciteti popunjeni, a direktor prodaje Žarko Kristić dodaje kako za dolazak na ljetovanje i dalje vrijedi prethodna rezervacija smještaja. Dijelu turističkih agencija Breljani su uputili stop-boking sve do potkraj rujna, doznaje se od Kristića.

U Tučepima rujan je već prodan, bolja je cijena od lanjske, a prodaja postelja je 11 posto bolja nego godinu dana ranije, kazao je Ivo Visković, direktor prodaje tučepskih hotelijera dodajući kako je prodaja i za listopad iznad svih očekivanja.

Direktor Hotela Makarska Joško Lelas najavljuje bolji ovoljetni učinak u turističkom kao i financijskom  prometu nego prošle godine. Rujan će u makarskim hotelima proći u znaku vrlo dobre popunjenosti kapaciteta sva tri hotelska objekta, a prodaja za dvije hotelske kuće koje nastavljaju posezonsko poslovanje je vrlo dobra i u nastavku „babljeg ljeta“. Turistička posezona time dobiva zamah pa se turističko ljeto konačno počelo produljivati bez dodatnih popusta ili akcija hotelijera, naglasio je Lelas. O kvalitetnom ovoljetnom učinku i boljim rezultatima poslovanja nego lani kazuju i hotelijeri Podgore i Živogošća. koji također posezonu nastavljaju s vrlo dobro popunjenim hotelskim kućama.

Sezona u obiteljskom smještaju također je vrlo dobra, ona još traje, doznaje se od Davora Glavine i Ante Jurišića, direktora turističkih ureda u Makarskoj i Baškoj Vodi. Kazali su pritom kako kućevlasnicima i vrijeme „babljeg ljeta“ ide na ruku, pa bi privatni smještaj ove godine mogao imati znatnije povećanje turističkog prometa. (V. Ribarević)



Pisane vijesti