Otvorena izložba hrvatskih proizvođača hrane, pića i opreme za ugostiteljstvo

Slika /arhiva/pula_arena.jpg

Više od 230 izlagača okupilo se na ovogodišnjoj 15. po redu gospodarskoj izložbi hrvatskih proizvođača hrane, pića i opreme za ugostiteljstvo "Histria 2008.", koja je danas svečano otvorena u Puli.

Ovogodišnja izložba, koja se održava u pulskom hotelu "Histria", rekordna je po broju izlagača. Temeljem suradnje s Privrednom komorom Crne Gore po prvi put se na izložbi predstavljaju i crnogorski izlagači, a posredstvom Privredne komore Federacije BiH i izlagači iz Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević otvarajući izložbu naglasio je kako takve manifestacije daju posebnu mogućnost predstavljanja malim tvrtkama jer se, kako je rekao "male tvrtke ipak ne mogu natjecati u globaliziranom svijetu".

"Upravo je to suština moderne ekonomije jer svako ulaganje u znanje je jedina šansa za nas male. Upravo se u Istri to događa jer ova regija ima svoj koncept, ona zna gdje hoće i ne pretendira biti velika premda je u nekim segmentima poput brodogradnje u samome svjetskome vrhu", istaknuo je Vidošević.

Po riječima predsjednice Županijske gospodarske komore Pula Jasne Jaklin-Majetić poljoprivreda i prehrambena industrija među strateškim su djelatnostima razvitka cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. Upravo iz tog razloga, drži ona, ova izložba ima za cilj što kvalitetnije povezati proizvođače s potrošačima u turizmu, trgovini i ugostiteljstvu.

Takvo povezivanje od iznimne je važnosti radi plasmana i unaprjeđivanja turističkog proizvoda, poručila je Jaklin-Majetić.

Govoreći o značaju ove gospodarske manifestacije istarski župan Ivan Jakovčić kazao je kako je ovo još jedan dokaz da je uz suodnos privatnog kapitala i javnog sektora u Istri u posljednjih petnaestak godina učinjeno mnogo na tom području.

Stručni program dvodnevne izložbe "Histria 2008." bit će popraćen nizom predavanja, pa je tako jutro predstavljen i projekt Hrvatske gospodarske komore "Drvo je prvo".

(informacije: Hina)



Pisane vijesti