Otvorena Hrvatska olimpijska kuća u Londonu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prošli je vikend otvorila svoj informativni ured u Hrvatskoj olimpijskoj kući, koja se nalazi u hotelu The Pelham u londonskoj četvrti South Kensington.

Info ured HTZ-a koji čini jedan od tri dijela kuće, (uz Hrvatsku gospodarsku komoru i press centar), na samom dolasku u Hrvatsku kuću, a prilikom službenog otvaranja, posjetio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom u pratnji hrvatskog veleposlanika u Velikoj Britaniji Ivice Tomića.

O dugogodišnjoj suradnji HTZ-a i Hrvatskog olimpijskog odbora kao i ulozi HTZ-a unutar kuće, Predsjednika je upoznao pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a, Milo Sršen.

Hrvatska turistička zajednica od 2001. godine prati rad i djelovanje Hrvatskog olimpijskog odbora, odnosno hrvatskih sportaša i sporta, prepoznavši sport kao izuzetan kanal promidžbe naše zemlje i posebice hrvatskog turizma u svijetu, istaknuo je Sršen.

Predsjednik Josipović izrazio je nadu i želju da se osim u sportskom dijelu, Hrvatska u Londonu predstavi i na turističkom i gospodarskom planu. Predsjednika Josipovića interesiralo je i trenutno stanje na tržištu odnosno pozicija Hrvatske i medijski publicitet o čemu ga je izvijestila direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu Meri Matešić.

Prilikom susreta s Predsjednikom dan ranije u hrvatskom Veleposlanstvu, veleposlanik Tomić pohvalio je Predsjedniku, kako je rekao „predani rad londonskog ureda HTZ-a na promidžbi Hrvatske na britanskom tržištu“.

Informatori HTZ-a bit će na raspolaganju predstavnicima medija, poslovnim partnerima i individualnim gostima koji će posjetiti Hrvatsku kuću. Svi zainteresirani posjetitelji Hrvatske kuće, imat će prigodu dobiti turističke brošure poput Image brošure, Kulturne baštine i Prirodne baštine, Turističke i cestovne karte, Turističke informacije te DVD višestruko nagrađivanog filma „Oda radosti“. Također, dijelit će se i prigodni suveniri poput vrećica lavande, licitarskih srca te će se prikazivati i promidžbeni filmovi u produkciji HTZ-a. Info ured HTZ-a bit će otvoren do 12. kolovoza 2012. godine odnosno do završetka Olimpijskih igara.



Pisane vijesti