Otvoren turistički sajam Alpe-Adria

Slika /arhiva/TZ-kvarner-L_12.jpg

U Ljubljani je danas, na prostoru "Gospodarskog razstavišča" (ljubljanskog velesajma) započela tradicionalna turistička sajamska manifestacija "Alpe-Adria".

Na njemu će se do zatvaranja u subotu predstaviti 282 izlagača i nuditelja turističkih usluga iz 11 država. Na sajmu Alpe Adria-turizam i slobodno vrijeme, koji je jedan od glavnih turističkih sajmova u regiji, nastupa tradicionalno i Hrvatska turistička zajednica, a ove godine posebno se predstavlja i turizam Kvarnera. Popratno, ovogodišnja manifestacija uključuje i sajam gastronomije i ugostiteljsko-turističke opreme, ribolova, a priređuje se i međunarodni sajam sladoleda.

U četvrtak će se održati također već tradicionalni sastanci djelatnika hrvatskih i slovenskih turističkih agencija te međunarodni susret turističkih vodiča. Tijekom sajma izabrat će se i ovogodišnja "miss turizma" regije Alpe Jadran, a sajam prate brojni glazbeni i zabavni programi.

Od ovogodišnjih specijalnih priredbi tu je i seminar o turističkom potencijalu Rusije. Naglasak sajma ove godine je na tzv. aktivnom turizmu, a predstavljaju se i prilike koje organizatorima turističkih putovanja pruža naturizam.

Kvarner se na ovogodišnjem sajmu Alpe Adria u subotu predstavlja kao "regija partnerica" Ljubljane. Kvarner je jedna od najomiljenijih turističkih destinacija za Slovence, izjavio je u srijedu prilikom otvaranja sajma direktor ljubljanskog "Gospodarskog razstavišča" Iztok Bricl.

(Hina)



Pisane vijesti