Otvoren Sajam lova, ribolova, ekologije i ruralnog turizma LOREKO

Slika /arhiva/090504-loreko-pl.jpg

Oko stotinu izlagača, što je više nego lani, od 7. do 9. svibnja nudit će proizvode, usluge i nove tehnologije vezane uz lov, ribolov, ekologiju i seoski turizam na 2. LOREKO-u, sajmu koji je danas u Gudovcu otvorio ministar turizma Damir Bajs.
 
Ministar Bajs tom je prigodom rekao kako su lov, ribolov i ekologija osnove razvoja seoskog turizma.
 
Istaknuo je da je udio kontinentalnog turizma tek pet posto u cjelokupnom turizmu Hrvatske, pri čemu je dodao da Ministarstvo turizma potiče razvoj turizma kontinentalne Hrvatske.
 
Direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj rekao je da je sajam, koji je prošle godine opravdao očekivanja, ove godine još veći te da se razlikuje od sličnih sajmova jer nudi okrugle stolove o lovstvu, ekologiji i razvoju seoskog turizma.
 
Na sajmu će se predstaviti turističke regije Istra, Kvarner i Hrvatsko zagorje.

Osim stručnih sadržaja i razmjene znanja i iskustava na okruglim stolovima i predavanjima, u tri dana bit će organizirano više izložaba i natjecanja.
 
LOREKO nudi i izložbu terenskih i SUV automobila na kojoj će biti zastupljena većina automobilskih kuća i na kojoj će se na posebno izgrađenom poligonu u Gudovcu moći provjeriti njihove tehničke karakteristike. (Hina)
 

Pisane vijesti