Otvoren prvi zabavni aquapark na otoku Lošinju i otocima općenito

Slika /arhiva/100715_Aqua_cikat1.jpg

Po prvi put na Cresu i Lošinju te otocima općenito otvoren je zabavni aquapark na površini od 6300 m2, s više od 2400 m2 vodenih površina i s morskom vodom. Riječ je o kompleksnom projektu čiji radovi su započeli u siječnju ove godine nakon završetka svih pripremnih radnji, a svoje prve goste aqupark očekuje danas.

Aquapark Čikat smjestio se u istoimenom kampu Čikat u Malom Lošinju na prostoru bivšeg nogometnog igrališta u srcu borove šume, odnosno na jedinom mjestu koji nije bio prekriven gustom šumom. Riječ je o 2400 m2 vodenih površina s tri bazena podijeljena na pet dubinskih cjelina, velikom plivačkom bazenu te tri tematska rekreacijska bazena različitih dubina i raznovrsnih sadržaja. Za najmanje posjetitelje na raspolaganju su dva manja dječja bazena s glavnim maskotama aquaparka, dupinom i kornjačom prigodno nazvanih Čiki i Čika. Uz raznoliku ponudu bazena i vodenih atrakcija posjetitelji će imati priliku uživati u pool baru i restoranu koji u svojoj ponudi imaju različite delicije kako za one najmanje tako i za odrasle.

„Iznimno smo ponosni na prvi zabavni aquapark na otoku Cresu i Lošinju te na otocima općenito. Izgradnja aquaparka bila je iznimno zahtjevan i kompleksan projekt jer smo željeli da se u bazenima nalazi isključivo slana morska voda. Vjerujemo kako je ovaj aquaparak zanimljiv dodatni sadržaj koji će privući nove goste da dođu u kamp Čikat, a i razveseliti postojeće. Naravno, aquapark nije samo za goste kampa već je i na raspolaganju građanima Lošinja i Cresa“, istaknuo je direktor tvrtke Đulio Delise. 



Pisane vijesti