Otvoren prvi integralni hotel u Karlovačkoj županiji Srce prirode

Slika /arhiva/Integralni hotel_Lorencin.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin danas je svečano uručio rješenje o kategorizaciji za prvi integralni hotel u Karlovačkoj županiji Srce prirode. Ministarstvo turizma prije nekoliko mjeseci omogućilo je kategorizaciju integralnog hotela, čime se omogućuje profesionalizacija obiteljskih iznajmljivača i povećanje kvalitete obiteljskog (privatnog) smještaja. Srce prirode ima smještajni kapacitet od 18 objekata za smještaj sa ukupno 35 kreveta. „Udruživanje privatnog smještaja jedno je od ključnih aktivnosti nacionalnog programa, a provodi se s ciljem stvaranja novih i inovativnih turističkih proizvoda na destinaciji, razvoja i unaprjeđenja kvalitete smještajne ponude, zajedničkog nastupa na tržištu i tržišne prepoznatljivosti, profesionalizacije privatnog smještaja, povećanju popunjenosti u pred i posezoni te poticanja mikroekonomije,“ naglasio je ministar Darko Lorencin prilikom svečanog otvorenja.

Ministar turizma Darko Lorencin danas je svečano uručio rješenje o kategorizaciji za prvi integralni hotel u Karlovačkoj županiji Srce prirode. Ministarstvo turizma prije nekoliko mjeseci omogućilo je kategorizaciju integralnog hotela, čime se omogućuje profesionalizacija obiteljskih iznajmljivača i povećanje kvalitete obiteljskog (privatnog) smještaja. Srce prirode ima smještajni kapacitet od 18 objekata za smještaj sa ukupno 35 kreveta.

„Udruživanje privatnog smještaja jedno je od ključnih aktivnosti nacionalnog programa, a provodi se s ciljem stvaranja novih i inovativnih turističkih proizvoda na destinaciji, razvoja i unaprjeđenja kvalitete smještajne ponude, zajedničkog nastupa na tržištu i tržišne prepoznatljivosti, profesionalizacije privatnog smještaja, povećanju popunjenosti u pred i posezoni te poticanja mikroekonomije,“ naglasio je ministar Darko Lorencin prilikom svečanog otvorenja.

U sklopu integralnog hotela Srce prirode nalaze se i vanjski grijani natkriveni bazen, kušaonica vina, etno muzej, dječje igralište, boćalište, teren za mali nogomet, viseća kuglana, stolni tenis, stolni nogomet, pikado, odbojka na travi, najam bicikala, najam opreme i staze za nordijsko hodanje te usluga masaže.

Obiteljski ili privatni smještaj čini polovicu ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj. Upravo zbog toga, a sukladno Strategiji razvoja turizma do 2020. godine nužno je omogućiti povezivanje, povećanje kvalitete i profesionalizaciju te standardizaciju obiteljskog smještaja.

Prvi integralni hotel otvoren je prošloga mjeseca u Zagrebu u Petrinjskoj ulici, dok je prvi difuzni hotel otvoren u Polači kod Zadra. „Zahtjeva još ima i to iz svih krajeva Hrvatske, što je dokaz da je privatni sektor itekako zainteresiran. Nove vrste integralni i difuzni hotel omogućit će osim stvaranja dodatne ponude i sadržaja i nova zapošljavanja u turizmu“, zaključuje Lorencin.

Podsjećamo, integralni hotel može se sastojati od tri i više građevina u jednom naselju, koji su prethodno kategorizirani ili razvrstani, a moraju imati zajednički prijemni hol s recepcijom, zajedničku prostoriju za boravak te druge ugostiteljsko turističke sadržaje. Smještajne jedinice mogu biti sobe, apartmani, studio apartmani te kuće za odmor.



Pisane vijesti