Otvoren drugi sajam nautike - Adriatic Boat Show

Slika /arhiva/090917-abs1w.jpg

U Šibeniku je danas svečano otvoren drugi sajam nautike Adriatic Boat Show (ABS) u organizaciji Nautičkog centra Prgin (NCP), na kojem do 21. rujna sudjeluje 170 izlagača proizvođača brodova i razne opreme za nautiku, a na tri gata u moru te na kopnu može se razgledati 180 novih i rabljenih plovila. Državni tajnik za more Branko Bačić otvarajući tu manifestaciju naglasio je važnost nautičkog sektora u hrvatskom gospodarstvu, gdje ABS ima veliko značenje, jer kao službeni sajam hrvatskog klastera brodogradnje promovira upravo domaću proizvodnju. Državni tajnik za turizam Branko Grgić na svečanom otvorenju ABS-a istaknuo je veliku važnost nautičkog sektora u turizmu s obzirom na visoku razinu usluge koja se nudi u nautici...

U Šibeniku je danas svečano otvoren drugi sajam nautike Adriatic Boat Show (ABS) u organizaciji Nautičkog centra Prgin (NCP), na kojem do 21. rujna sudjeluje 170 izlagača proizvođača brodova i razne opreme za nautiku, a na tri gata u moru te na kopnu može se razgledati 180 novih i rabljenih plovila.



Državni tajnik za more Branko Bačić otvarajući tu manifestaciju naglasio je važnost nautičkog sektora u hrvatskom gospodarstvu. U sektoru male brodogradnje u Hrvatskoj registrirano je oko 100 poduzeća koja godišnje proizvedu 1.100 plovila, rekao je Bačić, koji je naglasio da ABS ima veliko značenje jer kao službeni sajam hrvatskog klastera brodogradnje promovira upravo domaću proizvodnju.

"Dajući koncesiju NCP-u za prostor Remontnog brodogradilišta u Šibeniku nismo očekivali da će se to poduzeće razviti u veliki nautički centar u kojem će se dogodine izgraditi i 80 vezova za mega jahte", dodao je Bačić.



Državni tajnik za turizam Branko Grgić na svečanom otvorenju ABS-a istaknuo je veliku važnost nautičkog sektora u turizmu s obzirom na visoku razinu usluge koja se nudi u nautici.

Na području Šibensko-kninske županije je četvrtina ukupnih hrvatskih kapaciteta nautičkih vezova, a do sada je ove godine na prostoru županije ostvareno 174.000 'nautičkih' noćenja te je zabilježeno 83.000 gostiju, rekao je na otvorenju sajma župan Goran Pauk, ističući važnost nautičkog sektora za cijelu regiju.



ABS i ove godine organizira bogat stručni program u čijem će sklopu sutra biti održan Dan hrvatske male brodogradnje na kojem će biti riječi o novostima i problemima tog sektora, te prijedlogu novog zakona o posebnim porezima na plovila. (Hina)


Pisane vijesti