Otvoren Craft Beer Festival, festival malih i jedinstvenih proizvođača piva u Hrvatskoj

Slika /arhiva/160401-craft_1.jpg

Ministar turizma Anton Kliman otvorio je Craft Beer Festival koji se od danas do nedjelje održava u prostorijama Gastronomada u Zagrebu. Ministarstvo turizma prepoznalo je vrijednost brendiranja novog turističkog proizvoda, craft piva, kao veliki potencijal za hrvatski turizam, vrijednost radi koje gosti mogu dolaziti tijekom cijele godine i uživati u vrhunskim gastronomskim delicijama, vinu, ali i kvalitetnom pivu, rekao je ministar Kliman. Glavni organizator festivala Rene Bakalović, pojasnio je ciljeve craft fenomena zaključivši da je cilj festivala izdvojiti i posebno brendirati craft piva kao novi turistički proizvod. „Domaće pivo iz male proizvodnje treba postaviti kao novu hrvatsku gastro ikonu“, istaknuo je Bakalović iz Gastronoma naglasivši ministrove riječi da „malo pivarstvo pokreće i industriju, ali i generira nova radna mjesta“.

Ministar turizma Anton Kliman otvorio je Craft Beer Festival koji se od danas do nedjelje održava u prostorijama Gastronomada u Zagrebu. Ministarstvo turizma prepoznalo je vrijednost brendiranja novog turističkog proizvoda, craft piva, kao veliki potencijal za hrvatski turizam, vrijednost radi koje gosti mogu dolaziti tijekom cijele godine i uživati u vrhunskim gastronomskim delicijama, vinu, ali i kvalitetnom pivu, rekao je ministar Kliman.

Glavni organizator festivala Rene Bakalović, pojasnio je ciljeve craft fenomena zaključivši da je cilj festivala izdvojiti i posebno brendirati craft piva kao novi turistički proizvod.

„Domaće pivo iz male proizvodnje treba postaviti kao novu hrvatsku gastro ikonu“, istaknuo je Bakalović iz Gastronoma naglasivši ministrove riječi da „malo pivarstvo pokreće i industriju, ali i generira nova radna mjesta“. „Iako statistika griješi, možemo izdvojiti da se najmanje 17 novih radnika zaposli po novom pivaru (od kojih njih 13 u sektoru ugostiteljstva i turizma“, zaključio je Bakalović.

Važnost festivala dodatno je naglašena dolaskom i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića te ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata, koji su sa zainteresiranima više nego otvoreno predstavili mogućnosti pokretanja novih start-up craft pivovara te stvaranja turističkog branda.

Predsjednik udruge Gastronomadi Robert Ripli, pojasnio je karakter festivala: „Ovaj festival razlikuje se od drugih zato što je isključivo pozivnog karaktera, jer posjetitelji nisu slučajni namjernici, već će tijekom tri dana festival posjećivati isključivo gosti koji dolaze ciljano, na poziv i s razlogom.“

Craft Beer Festival održava se od 1. do 3. travnja 2016. u prostorijama Gastronomada (Jurišićeva 1/I) u Zagrebu. Organizator festivala je gastronomad Rene Bakalović, suorganizatori Ministarstvo turizma te Udruga Gastronomadi, a u cijelosti je posvećen temi tzv. „craft“ pivarstva, odnosno malih i jedinstvenih proizvođača piva u Hrvatskoj.

Ideja i cilj festivala je ovu donedavno gotovo hobističku temu podignuti na razinu stvaranja inovativnog turističkog proizvoda, a na tragu sada potpuno jasne potrebe za uvođenjem novih, modernih i inovativnih tema u turističku ponudu.



Pisane vijesti