Otvoren berlinski sajam turizma

Slika /arhiva/090310-press1.jpg

Njemački ministar gospodarstva Karl-Theodor zu Guttenberg (Kršćansko socijalna unija CSU) otvorio je u Berlinu u utorak navečer najveći svjetski sajam turizma 43. Međunarodnu turističku burzu (ITB) i pozvao na više optimizma kod turističkih djelatnika u kriznim vremenima.<><>Nositelj hrvatskog nastupa na ITB-u je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), na čijem se štandu od 300 četvornih metara osim opće ponude predstavlja i Croatia Airlines te 20-ak hrvatskih najjačih turističkih tvrtki (Arenaturist, Valamar, Maistra, Elite Travel, Generalturist i druge), kao i brojne gradske i županijske turističke zajednice.
U srijedu će hrvatski turizam na konferenciji za tisak zajednički predstaviti ministar turizma Damir Bajs i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

Njemački ministar gospodarstva Karl-Theodor zu Guttenberg (Kršćansko socijalna unija CSU) otvorio je u Berlinu u utorak navečer najveći svjetski sajam turizma 43. Međunarodnu turističku burzu (ITB) i pozvao na više optimizma kod turističkih djelatnika u kriznim vremenima.

ITB Berlin 2009 - OPENING PRESS CONFERENCE

"Turistička branša je već više puta pokazala da krizu zna iskoristiti kao šansu", rekao je Guttenberg. On je izrazio uvjerenost da će ITB odaslati "pozitivan signal" za nadolazeće razdoblje. ITB kao simbol gospodarskog uzleta vidi i gradonačelnik Berlina Klaus Wowereit.

Predsjednik Njemačke udruge turističkih djelatnika (DRV) Klaus Laepple izrazio je uoči otvaranja oprezni optimizam da ova godina neće biti znatno slabija od protekle. "Još je prerano davati prognoze za ovu godinu ali mi smo optimistični", rekao je Laepple.

Na 43. po redu Međunarodnoj turističkoj burzi se ove godine predstavlja 11.000 izlagača iz 187 zemalja. Po prvi put zemlja partner nije jedna država nego regija i to zapadnonjemačka Ruhrska oblast koja je 2010. proglašena turističkom prijestolnicom Europe.

Nositelj hrvatskog nastupa na ITB-u je Hrvatska turistička zajednica (HTZ), na čijem se štandu od 300 četvornih metara osim opće ponude predstavlja i Croatia Airlines te 20-ak hrvatskih najjačih turističkih tvrtki (Arenaturist, Valamar, Maistra, Elite Travel, Generalturist i druge), kao i brojne gradske i županijske turističke zajednice.

U srijedu će hrvatski turizam na konferenciji za tisak zajednički predstaviti ministar turizma Damir Bajs i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

Sajam se otvara u srijedu ujutro za stručnu publiku a u subotu i nedjelju je turistička burza otvorena i za širu publiku. ITB traje do nedjelje. (Hina)



Pisane vijesti