CroTOUR – II. međunarodni sajam turizma

Slika /arhiva/090309-ct3.jpg

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, na Zagrebačkom velesajmu od 1. do 5. travnja ove godine, održat će se "CroTOUR", drugi međunarodni sajam turizma, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare Ivo Mujo, državni tajnik Ministarstva turizma i Katja Luka Kovačić, direktorica Zagrebačkog velesajma.
Državni tajnik Ivo Mujo najavio je još veći odaziv izlagača nego protekle godine, kada je održan prvi sajam kao pilot projekt ZV-a i uz konzultaciju struke, s ciljem promocije hrvatske turističke ponude uoči glavnog dijela turističke sezone.
Hrvatska treba imati snažan turistički sajam, naglasio je, u ime organizatora, Ante Gavranović, pri čemu je važna potpora medija ovom zajedničkom projektu svih sudionika u turističkoj djelatnosti.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, na Zagrebačkom velesajmu od 1. do 5. travnja ove godine, održat će se 'CroTOUR', drugi međunarodni sajam turizma, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare Ivo Mujo, državni tajnik Ministarstva turizma i Katja Luka Kovačić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

 

Državni tajnik Ivo Mujo najavio je još veći odaziv izlagača nego protekle godine, kada je održan prvi sajam kao pilot projekt ZV-a i uz konzultaciju struke, s ciljem promocije hrvatske turističke ponude uoči glavnog dijela turističke sezone. Prvi je sajam održan prošle godine od 7. do 11. svibnja, a od ukupno 161 izlagača, 30-ak su bili inozemni touroperateri, što je od organizatora, ZV-a, i pokrovitelja Ministarstva turizma ocijenjeno posebno dobrim.

Po otvorenju ovogodišnjeg sajma, 1. travnja, koji će biti samostalni sajam sa slobodnim, besplatnim ulazom za publiku, najavio je državni tajnik, bit će održan hrvatski turistički forum o upravljanju destinacijom, u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), Ministarstva turizma, Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Drugoga dana sajma održat će se izborna skupština UHPA-a, te predstavljanje Thomas istraživanja o turizmu u Zagrebu, dok će Zbor turističkih novinara održati skup o turističkom novinarstvu kojemu će nazočiti i predsjednik Svjetske udruge turističkih novinara i pisaca (FIJET) Tijani Haddad. Istoga dana bit će riječi o očekivanjima od ovogodišnje sezone na skupu što ga organiziraju Hrvatska udruga hotelijera (HUH), Hrvatska turistička zajednica (HTZ), UHPA i Ministarstvo turizma.

 

Stručni skup „Gradnja konkurentnosti u trenutku krize i nakon nje“, u organizaciji Ministarstva turizma i HGK, održat će se trećega dana sajma, uz sudjelovanje predstavnika Svjetske turističke organizacije (WTO), dok će sljedeći dan, u organizaciji HTZ-a, biti održana poslovna radionica 'Buy Croatia' za inozemne turoperatore.

Također, predviđena je dodjela priznanja izlagačima sajma CroTOUR za cjelovitost marketinškog nastupa, te raznoliki programi edukativnog i informativnog sadržaja, prezentacije izlagača i programi kulturno-umjetničkog i etno predstavljanja turističkih zajednica.

Hrvatska treba imati snažan turistički sajam, naglasio je, u ime organizatora, Ante Gavranović, pri čemu je važna potpora medija ovom zajedničkom projektu svih sudionika u turističkoj djelatnosti.
 



Pisane vijesti