Otvoren 5. Adriatic boat show

Slika /arhiva/130509-5abs-001.jpg

Sinoć je otvoren peti šibenski nautički sajam, Adriatic boat show, prvi put na šibenskoj rivi, u svom, kako je kazao šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, prirodnom okruženju. Naime, do sada je sajam održavan na prostoru NCP marine u Mandalini, a njegov osnivač je i tvrtka NCP Prgin. Na svečanom otvorenju, održanom na trgu ispred zgrade Županije, nazočne su pozdravili: Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma RH, dr. Ante Županović, gradonačelnik Šibenika, Goran Pauk, šibensko-kninski župan te Jana Gaćina, direktorica Sajma i predstavnica Hrvatske udruge marina.

„Adriatic boat show“ pokazao se kao važan dio razvoja šibenskog gospodarstva, a na novoj lokaciji bit će pokretač još boljih rezultata u turizmu u predsezoni, a nakon što smo usvojili Strategiju razvoja grada, Šibenik napreduje u smjeru razvoja zelenih industrija i nautičkog turizma, istaknuo je gradonačelnik Županović. Šibensko-kninski župan Goran Pauk istaknuo je da su nautički turizam i brodogradnja, djelatnosti koje promiče ABS, okosnice razvoja Šibenika i županije, s time da je nautički turizam dio turističke ponude s brojnim pozitivnim učincima na gospodarstvo.

Otvarajući sajam, Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma RH, istaknuo je važnost nautičkog turizma i napomenuo kako u ovogodišnju turističku godinu ulazimo s jedinstvenom stopom PDV-a za usluge u turizmu, Strategijom razvoja turizma i skorim članstvom u Europskoj uniji - što bi sve trebalo doprinijeti novom iskoraku našeg turizma na svjetskom tržištu.

Ovogodišnji ABS okupio je osamdesetak izlagača iz 17 zemalja, pod sloganom „Fali more drž' se broda“, a nova lokacija  trebala bi pridonijeti i promociji Šibenika.



Pisane vijesti