Otoku Rabu međunarodna nagrada za održiv razvoj "QualityCoast"

Slika /arhiva/100519-otok-rab.jpg

Otok Rab prvi je u Hrvatskoj dobio međunarodnu nagradu "QualityCoast", 3koju za održiv razvoj obalnih destinacija dodjeljuje europska organizacija "Coastal and Marine Union", nastala kao projekt EU-a suradnjom 11 zemalja članica, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Raba.

Ističući da je cilj organizacije "Coastal and Marine Union" uspostaviti svjetsku mrežu obalnih destinacija koje dijele iste vrijednosti i prakse po pitanju održivog razvoja turizma, iz rapske Turističke zajednice napominju da će navedena nagrada omogućiti uključivanje Raba u međunarodne marketinške i promotivne kampanje te organizacije.

Kažu da su se zahtjevnog posla kandidature Raba za tu nagradu prihvatili krajem 2009., slijedom čega im je u posjet nedavno došla i predstavnica "Coastal and Marine Uniona" Katarina Trstenjak izrazivši tada i pozitivno mišljenje o toj kandidaturi te viđenim stanjem na terenu.

Cijeli su posao kandidature odradili u suradnji s lokalnim i regionalnim organizacijama, prije svega Gradom Rabom te brojnim tvrtkama s otoka.

Posebno naglašavaju da je otok Rab postao prva i jedina hrvatska, ali i prva obalna destinacija iz ovog dijela Europe u članstvu "Coastal and Marine Union" te dobitnik njihove nagrade "QualityCoast".

Svečana dodjela te nagrade održat će se 20. svibnja ove godine u španjolskom gradu Gijonu. (Hina)


Pisane vijesti