​Osmi radni sastanak tematske upravljačke skupine za održivi turizam EUSAIR-a

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180424_mint001.jpg

Osmi radni sastanak tematske upravljačke skupine za održivi turizam odnosno 4. stupa Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR), održan je 19. i 20. travnja 2018. u zagrebačkom hotelu „Dubrovnik“. Na sastanku su sudjelovali predstavnici ministarstva nadležnih za turizam i kulturu iz šest zemalja regije (Grčka, Hrvatska, Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), predstavnici Europske komisije (DG REGIO i DG NEAR), nacionalnih koordinatora za EUSAIR (MVEP i MRRFEU) kao i gosti, predstavnici regionalnih organizacija: Conference of Peripheral Maritime Regions (CPMR), Regional Cooperation Council (RCC) i Vijeća Europe.

Na sastanku se raspravljalo o procesima i mogućim projektima za jačanje održivog turizma u Europi i regiji, koji bi se razvijali u suradnji s navedenim organizacijama, kao i  prijedlozima mogućih projekata koji bi se razvijali u suradnji s ostalim tematskim skupinama EUSAIR-a.

Osim navedenoga, zemlje članice EUSAIR-a odredile su  zajedničke prioritete u području održivog turizma i kulture, a koje bi u okviru provedbe EUSAIR-a željele realizirati.
 
 
 
 
 
 
 

Pisane vijesti