Osma hrvatska rafting regata "Zrmanja 2013."

Slika /arhiva/raft-egata_2012.jpg

Hrvatska rafting regata „Zrmanja 2013.“ osmu godinu zaredom održava se 26. i 27. travnja 2013. godine, s ciljem afirmacije ovakvog oblika turizma i promocije turističke ponude kako u Zadarskoj regiji, Republici Hrvatskoj tako i Europi.

Sudjelovat će 40 čamaca s po 6 članova posade, pod vodstvom stručnih voditelja – skipera. U regati mogu sudjelovati svi, bez obzira na znanje i iskustvo.

Organizator regate je Riva rafting centar, putnička agencija d.o.o.., a suorganizatori su Hrvatski kajakaški savez, Hrvatska turistička zajednica, te tvrtka Terra Tedania, putnička agencija d.o.o.

Natjecateljska rafting staza ukupno je duga 14,5 km. Prolazi se za 2,5-3 sata, ovisno o vodostaju rijeke. Start je na mjestu Mlini Žegar, a cilj na Berberovom buku. Prvih 6 km staze do Velikog buka, nagiba 2,5 %, obiluje manjim brzacima, manjim slapovima i nema zahtjevnijih prepreka. Neposredno ispred Velikog buka u Zrmanju se ulijeva rijeka Krupa, sliv vlastitog izvora i rijeke Krneze. Veliki buk visok je 11,1 metara i zaobilazi se pješice. U donjem dijelu staze nagib se povećava na 6 % te brzaci, tjesnaci i slapovi postaju intenzivniji.

Rijeka Zrmanja duga je 69 kilometara, izvire iz snažnog vrela podno planine Poštak u južnoj Lici i ulijeva se u Jadran 12 kilometara od Obrovca. U gornjem toku formira 7 km široku dolinu, te se od srednjevjekovnog Zvonigrada  probija kroz živopisni 200 metara duboki kanjon prema moru. Kanjon Zrmanje obiluje brojnim speleološkim oblicima: škrapama, pećinama, ponornicama, podvodnim spiljama te brzacima i slapovima. Kanjon je najljepši u proljeće kada ga krasi raskošno i endemsko raslinje, zato je  rafting najpotpuniji doživljaj te ljepote.

Detaljnije informacije: 

tel: 023/689-920
info@riva-rafting-centar.hr
djuro.zupan@zd.t-com.hr



Najave