Osigurano 1,5 milijuna kuna za dodatne timove medicinske pomoći

Slika /2022_photo_ilustrac/220404-odluka-medicinski.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima ukupne vrijednosti 1.500.000,00 kuna. Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom ljetnih mjeseci i osigurati medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca.

„Sigurnost je važan faktor pri odabiru destinacije stoga veliku pozornost posvećujemo sigurnosnim aspektima boravka naših gostiju u Hrvatskoj. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira timove medicinske pomoći, Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Crveni križ te surađuje s Ministarstvom unutarnjih poslova na projektu „Sigurna turistička destinacija“. Ovom prilikom zahvaljujem svima na trudu koji ulažu u očuvanje sigurnosti turista, ali i domaćeg stanovništva“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
 
Podsjećamo, od 2008. godine od kada se provodi Projekt sufinanciranja dodatnih timova medicinske pomoći, Ministarstvo turizma i sporta je, zaključno s ovom godinom, izdvojilo 23,4 milijuna kuna za pružanje adekvatne medicinske pomoći turistima i domicilnom stanovništvu u županijama s najvećim udjelom broja turista u ukupnom broju turista tijekom četiri vršna mjeseca.

Riječ je o sredstvima koja su namijenjena sufinanciranju troškova plaća liječnika, medicinskih sestara/tehničara te troškova sanitetskog materijala u razdoblju od lipnja do rujna.
 
Odluka o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima dostupna je ovdje.

Priopćenja