Općini Ston odobreno 56,6 milijuna kuna za projekt "Povijest na zrnu soli"

Slika /arhiva/110816-ston1w.jpg

Općini Ston, kao nositelju projekta "Povijest na zrnu soli", odobreno je ukupno 56,6 milijuna kuna za provedbu projektnih aktivnosti, javljaju u ponedjeljak iz Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).

Iz DUNEA-e navode kako je riječ o projektu kojeg je Općina Ston, u suradnji s tom agencijom, prijavila na javni poziv za pripremu i provedbu integriranih programa zasnovanih na obnovi kulturne baštine još početkom 2016., a sada je, nakon uspješno završenog postupka evaluacije, dobila odluku o financiranju od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

"Općina Ston je na ovaj način, sebi i svojim partnerima na projektu, osigurala 85 posto ukupne vrijednosti projekta, odnosno 48 milijuna kuna bespovratnih sredstava", kažu u priopćenju.

Na projektu uz Općinu Ston sudjeluje još pet partnera. Društvo prijatelja dubrovačke starine će kroz ovaj projekt financirati rekonstrukciju, uređenje i opremanje tvrđava Veliki Kaštio i Koruna, rekonstrukciju i uređenje poteza južnog zida Stonskih zidina te uređenje parka Komarda. Za aktivnosti obnove i proširenja Stonskog lapidarija bit će zadužena Župa sv. Vlaha, a projekt predviđa i obnovu Napoleonovog puta, u onom djelu koji se nalazi na području općine. Turistička zajednica Općine Ston zadužena je za promociju projekta kroz turističke sajmove i promotivne materijale, dok će DUNEA, kao jedan od projektnih partnera, biti zadužena za aktivnost nadogradnje tematske staze "Pelješac – vinsko carstvo", te će zajedno s Općinom Ston operativno provoditi projekt.

Iz DUNEA-e navode kako je u projekt je uključen i privatni poduzetnik ''Natura Dalmatia'', koji će nadogradnjom svoga poslovanja nadopuniti projektne aktivnosti, a sve s ciljem kvalitetnije i bogatije turističke ponude u općini Ston zasnovane na kulturnoj baštini. (Hina)



Pisane vijesti