Olakšan ulazak turista iz Kazahstana, Ruske Federacije, Ukrajine, te Indije, Kine, Jordana, Katara, Kuvajta, Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Slika /arhiva/vlada-RH-w.jpg

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o privremenoj suspenziji viznog režima za državljane Republike Kazahstana, Ruske Federacije i Ukrajine. Vize se neće privremeno zahtijevati od nositelja valjanih putovnica i kratkotrajni boravak do 90 dana, odnosno za prelazak preko državnog područja RH.

Suspenzija će se primjenjivati od 1. travnja do 31. listopada 2010. godine.

Donesena je i Odluka o privremenom olakšanom ulasku stranaca u Republiku Hrvatsku, na osnovi valjanih schengenskih dozvola boravka i viza, u svrhu turističkog posjeta RH.

Kao mjera liberalizacije hrvatskog viznog režima u svrhu olakšavanja ulaska stranih turista u RH u 2010. godini, privremeno se neće zahtijevati vize za određene kategorije stranaca i to: za strance koji imaju valjanu schengensku dozvolu boravka, zatim za strance koji dolaze brodovima na kružnom putovanju, ako imaju valjanu schengensku vizu, zatim za državljane Republike Indije i Narodne Republike Kine koji skupno i organizirano turistički posjećuju RH, ako imaju valjanu schengensku vizu te za državljane Hašemitske Kraljevine Jordana, Države Katara, Države Kuvajta, Sultanata Omana i Ujedinjenih Arapskih Emirata, ako imaju valjanu schengensku vizu.

Slična mjera donesena je i uoči lanjske turističke sezone za državljane pojedinih zemalja, što je rezultiralo povećanim brojem turista iz tih zemalja.
 



Pisane vijesti