Albanski ministar turizma Ferdinand Xhaferaj u posjetu hrvatskom ministru turizma Damiru Bajsu

Slika /arhiva/100227-al-rh1w.jpg




Ministar turizma Republike Albanije Ferdinand Xhaferaj i njegovi suradnici, ravnatelj odjela za međunarodnu kulturnu suradnju i odnose s javnošću Enver Bytyçi, ravnatelj Nacionalnog povijesnog muzeja Luan Malltezi i voditeljica Odjela za međunarodne odnose Shpresa Sulo, održali su danas radni sastanak s Damirom Bajsom, ministrom turizma Republike Hrvatske, Željkom Lenartom, državnim tajnikom i Ivom Mujom, državnim tajnikom.



Tom prilikom, ministar Xhaferaj pozvao je ministra Bajsa u skori posjet Albaniji, kako bi se pomoglo daljnjem razvoju turizma u njegovoj zemlji. Prema njegovim riječima, Hrvatska predstavlja vodeću turističku zemlju u jugoistočnoj Europi, ne samo po brojkama u dolascima i noćenjima, već i po kvaliteti koju nudi svojim gostima. U nastavku je naglasio kako je Albanija doživjela veliki napredak u razvoju infrastrukture tijekom proteklih godina, što je jedan od ključnih preduvjeta za intenzivniji turistički razvoj.

  

Ministar Bajs, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv, te potvrdio kako Hrvatska svojim iskustvima zasigurno može pomoći albanskom turizmu i u oblikovanju turističke strategije, razvoju turizma te investicijskim aktivnostima. Mogući posjet Albaniji najavljen je za jesen ove godine.





Pisane vijesti